1. Usulsüz Lojman Tahsisleri ve Tadilatlar
Devlet kurumlarında lojman tahsisi, belirli puan kriterlerine göre adil bir şekilde yapılmalıdır. Özellikle müdür ve müdür yardımcıları görev süresince lojmanda kalabilirken, diğer personellerin lojmandan en fazla beş yıl içinde ayrılmaları gerekmektedir. Ancak TEİAŞ’ta uzun yıllar boyunca lojmanda oturup emekli olduktan sonra dahi lojmanları boşaltmayanlar olduğu iddia edilmektedir. Hatta başka kurumlarda veya özel sektörde çalışan kişilerin bile TEİAŞ lojmanlarında oturduğu tespit edilmiştir. Bölge Müdürü Levent Köylü ’nün bu konuda keyfi uygulamalar yaptığı, Gediz A.Ş. Bölge Müdür Yardımcılarıyla yakın ilişkiler kurarak yakınlarını lojmanlarda barındırdığı da iddialar arasındadır.
Bir diğer konu ise lojmanlarda gerçekleştirilen tadilatlarla ilgilidir. Lojmanlarda uzun süre kalan bazı kişilerin çıkarken hasar verdikleri, bu tadilatlar için ise usulsüz olarak doğrudan temin usulüyle ihaleler verildiği öne sürülmektedir. Bu süreçte, Bölge Müdür Yardımcısının istediği kişileri lojmandan çıkarabildiği ancak yıllardır oturan kurum dışı kişilere tolerans gösterdiği iddia edilmektedir.
2. Manisa’dan Gelen Müdürün Görevlendirilmemesi
Manisa’da görev yaptığı süre boyunca çeşitli sebeplerden dolayı İzmir’e gönderilen bir müdüre, yeni görev yerinde masa veya sandalye verilmediği ve kendisine iş yüklenmediği belirtilmektedir. Müdürün bu nedenle iş saatlerinde kafede veya arabasında oturmak zorunda kaldığı iddia ediliyor. Çalışmak ve aldığı maaşı hak etmek isteyen birine iş verilmemesi ise tepki çekiyor. Eğer TEİAŞ Bölge Müdürlüğü gerçekten "sallabaşı, al maaşı" mantığıyla bu müdürü çalıştırmıyorsa, bu kuruma yönelik ciddi eleştiriler yapılmaktadır.
3. Makam Aracının Özel İşlerde Kullanılması
En önemli konu ise TEİAŞ Bölge Müdürü Levent Köylü ‘nün oğlunun makam aracını özel işlerinde kullandığı iddiasıdır. 8 Kasım 2024 günü saat 12:05 civarında, beyaz renkli Renault marka makam aracıyla Levent Köylü ‘nün oğlunun bir özel işini hallettiği ve oğlunun aracın ön koltuğunda oturduğu bildirilmiştir. Ayrıca, bu özel işlere makam şoförünün de dâhil olduğu, şoförün müfettiş incelemesi sırasında "AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve il başkanlığının konudan haberdar olduğu" iddiasını öne sürdüğü ifade edilmektedir.
Ek olarak, Levent Köylü ‘nün eşinin emekli olmasına rağmen misafirhaneleri kullanarak arkadaşlarına yemek ve çay ikramlarında bulunduğu, kamera kayıtlarının ise bu süreçte silindiği iddia edilmektedir. Şikâyetlerin doğruluğu araştırılmak üzere müfettişlerin kamera kayıtlarına bakmasının gerektiği ancak eğer iddialar doğruysa Cumhuriyet Savcılığı’nın devreye girmesi gerektiği düşünülmektedir.
Bu konular, TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan uygulamaların incelenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.