YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ERHUN KARAKUŞ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…

YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ERHUN KARAKUŞ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR… Bugün Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş ile konuştuk

YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ERHUN KARAKUŞ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR…




Bugün Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş ile konuştuk. Sayın Karakuş, Yeniden Refah Partisi adına önemli açıklamalarda bulundu… Anlamlı röportajımız sizlerle..

 

SORU1: Sayın Karakuş öncelikle merhabalar… Bize, Yeniden Refah Partisi’nin amacı, misyonu ve hedeflerini kısaca anlatır mısınız?

-Efendim merhabalar! Yeniden Refah Partisi milli görüşün birinci kırk yıldaki tecrübe ve birikimi edinerek, önce ahlak ve maneviyat bilinciyle hareket etmek ve rahmetli Erbakan hocamızın bütün projelerini ülkemiz ve insanlığın hizmetine sunmak için kurulmuş kökleri elli yıl önceye dayanan bir siyasi teşkilattır. Üretim, istihdam ve ihracat ekonomik modelini önceleyerek ağır sanayi hamlesini gerçekleştirmek, katma değerli yüksek ürünleri ihraç etmek ve bu sayede ülkenin döviz ihtiyacını ihracat ile karşılamak bununla birlikte işsizlik problemini önüne geçmek için her türlü siyasi mücadeleyi vermeye hazır bir partidir. Sürekli söylediğim gibi, biz insan yetiştireceğiz ve üretim yapacağız. Bu ikisini başardığımız zaman bu ülkede ne işsizlik ne ahlak ve maneviyat sorunu ne döviz ihtiyacı ne de dış borç faizi ve dış borç ödemek gibi bir problemimiz kalmayacak.

“ŞUANKİ ÜYE SAYIMIZ 350 BİNİ GEÇMİŞ DURUMDADIR”


SORU2: Esasında genç bir parti olmanıza rağmen üye sayınız güçlü durumda. En son 182 bindi. Şuan?

-Evet, üye sayımız Yargıtay’ın Nisan ayı itibarıyla güncellenmiş olduğu rakam itibari ile şu an 202 bini olarak tescil edildi ancak elimizdeki ıslak imzalı formların da sisteme girişi uzun sürdüğü için elimizdeki formlarla birlikte şu anki üye sayımız 350 bini geçmiş durumdadır. Yargıtay sistemine göre ülkenin en büyük beşinci, elimizdeki üye formlarına göre ise ülkenin en büyük dördüncü siyasi partisiyiz. Buradaki önemli olan husus ise bu üye sayısına 1,5 yıl gibi Pandemi ile geçen bir sürede ulaşmış olmamızdır. Buda bize milletin teveccühünü göstermektedir.

“YENİDEN REFAH PARTİSİ ÖNDERLİĞİNDE ÜÇÜNCÜ BİR İTTİFAKIN KURULMASI MUHTEMELDİR”


SORU3:Yeniden Refah Partisi olarak herhangi bir ittifaka dahil olma gibi bir ihtimaliniz söz konusu mudur? Yoksa seçime kesin bir şekilde yalnız mı gireceksiniz?

- Genel başkanımızın da sürekli açıklamış olduğu gibi biz seçimlere şu anki duruma göre tek başımıza gireceğiz. Tabii ki Yeniden Refah Partisi’nin önderliğinde üçüncü bir ittifakın kurulması muhtemeldir. Ancak şu anki duruma göre değerlendirdiğimizde seçimlere tek başımıza gireceğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca burada seçmenin bizi yönlendirmesi çok etkili çünkü seçmen bizi hiçbir ittifaka yakıştırmıyor ve seçimlere tek başımıza girdiğiniz taktirde bizlerin yanında olduklarını ifade ediyorlar bu kriter de bizim için çok önemli…

“KILIÇDAROĞLU’NUN GÜVEN VERMEMESİ DEĞİL DE EKSERİYETLE CHP ZİHNİYETİNİN GÜVEN VERMEDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ”




SORU4:Partinizin Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. Tura kalması durumunda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyebileceklerini söyledi. Bu görüşe dayanarak Sayın Kılıçdaroğlu, Yeniden Refah Partisine güven vermiyor diyebilir miyiz?

-Evet, genel başkanımız seçimin ikinci tura kalması durumunda Kılıçdaroğlu’na karşı Erdoğan’a destekleyebiliriz şeklinde bir açıklama yaptı lakin bu kayıtsız şartsız bir destek değildir. Bizim şartlarımız, kırmızı çizgilerimiz var. Bunların milletin menfaatine sağlanması suretiyle bir destek verilmesi söz konusu olacaktır. Bu husus yine tabii ki günü geldiğinde değerlendirilecek bir karardır yani burada Kılıçdaroğlu’nun güven vermemesi değil de ekseriyetle CHP zihniyetinin güven vermediğini söyleyebiliriz.

SORU5:Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nun Yeniden Refah Partisi’ne ve başkanı Sayın Fatih Erbakan’a eleştirel söylemleri devamlı olarak medyaya yansıyor. İl başkanı olarak bu hususta bir şey söylemek ister misiniz?

-Yani tabii ki Saadet Partisi genel başkanının kendi görüşleri düşünceleridir. Biz birbirlerine laf söylem üzerinden siyaset yapan bir parti değiliz. Biz milletin menfaatine üretim yaparak, çözüm önerisi sunarak siyaset yapan bir partiyiz. Dolayısıyla söyledikleri bizi çok fazla etkilemiyor. Netice itibari ile “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye bir söz vardır. Bugün 350 bin üye’ye gelmişsek, oy oranımız o partilerin üzerindeyken bizim bu tarz söylemleri kaile alıp cevap vermemiz doğru değil.

SORU6:Elazığ’da  sizin de dikkatle takip etmiş olduğunuz ve Cengiz Holding’e verilen maden ihalesi iptal edildi. Bu rezerv Elazığ için ciddi anlamda önem teşkil etmektedir. Bu değerli konu için düşüncelerinizi alabilir miyiz?

- Maden ilçemizdeki maden rezervi ile ilgili konuyu başından beridir kamuoyunun gündemine taşıyan ve sürekli siyasi baskı oluşturan partilerin başında geldiğimizi söyleyebiliriz. Zira orada bulunan rezerv Elazığ’ın kaderini değil ülkenin kaderini değiştirecek stratejik öneme sahip bir rezervdir.  Tahmini rakam olarak 70 80 milyar $ gibi rakamlardan bahsediliyor. Bu rakam Türkiye’nin mevcut dış borcunun %15’ini oluşturuyor ayrıca bu rakam gerçekten ülkenin kurtuluşu açısından önemli olduğu için biz bunun üzerinde duruyoruz. Bu rezerv ilgili teklifimiz kamu eliyle buranın işletilmesi katma değeri yüksek mamul maddelerin burada üretilmesi aksi durumda kamu özel ortaklığı ileri devam sözleşmesi karşılığında buranın işletilmesine dair taleplerimiz söz konusudur.

“ELAZIĞ’IN BÜTÜN PROBLEMLERİ MİNİMUM ÜÇ YIL GİBİ BİR SÜREDE ÇÖZÜLEBİLİR”


SORU7:Elazığ oldukça sıkıntılı süreçler yaşadı ve hala bazı hususlarda yaşamaya devam ediyor. Size göre Elazığ’ın şuan için en önemli sorunu veya Elazığ halkını en çok mağdur eden sorun nedir? Ayrıca bu sorunun yanında çözüm önerinizi de dinleyebilir miyiz?

-Aslında Elazığ’ın çözülemeyecek hiçbir problemi yok.  Elazığ’ın bütün problemleri minimum üç yıl gibi bir sürede çözülebilir ve Elazığ refaha kavuşabilir ancak bu sorunları 20 yıldır çözülememesinin tek sebebi iktidar partisi temsilcileridir. Çözüm noktasında yetersiz kalmalarıdır, günübirlik siyaset yapıp uzun vadeli ve memleket menfaatine yarayacak adımlar atmamalarıdır. Bunun sebebini de ben, her ne kadar hukuk gereği seçilmiş olarak görünseler de aslında atanmış milletvekilleri olmalarına bağlıyorum.  Dolayısıyla Elazığ’ın menfaati için Bakanla ve bakanlıkla veya Genel Merkez ile kötü olmayayım.  Zaten Cumhurbaşkanımız beni aday gösterirse Elazığ beni yine seçer şeklinde bir düşünceyle Elazığ’ın problemlerin çözümü noktasında etkisiz ve yetersiz kalmaları Elazığ’ın en büyük problemidir.

RÖPORTAJ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

-BEN TEŞEKKÜR EDİYORUM…