Yazar Pervin Göksel 'Kadının Coğrafi Sentezi' için düğmeye bastı!

Birlik ve beraberlik içinde aşılamayacak hiçbir sorun olmadığını vurgulayan yazar Pervin Göksel, 'Kadının Coğrafi Sentezi' projesiyle kadın emeğini tanıtmak ve kadın hakları konusunda farkındalık yaratarak kadının gücünü tüm dünyaya göstermek istiyorum mesajı verdi.

Nazım Hikmet'in 'bizim kadınlarımız, korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle, anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen' sözleriyle zihinlerimize kazıdığı ezber çoktan yırtılıp atıldı. Cumhuriyetin yetiştirdiği kadınlar erkek egemen bir toplumu tarihin geçmişinde bırakacak başarılarıyla hak ederek kazandı bu zaferi. Spordan sanata, bilimden, iş dünyasına kadar kadınların el atıp da başaramadığı tek bir konu, tek bir detay kalmadı artık. 

Ve bu başarı artık dünyaya açılıyor...
Kadınların yaşadığı evrensel sorunlara duyarsız kalmayan yazar Pervin Göksel dünya kadınları adına evrensel bir yolculuk için düğmeye basan ilk isim olmayı hedefliyor. Tıpkı Anadolu kadınının başarısı gibi aynı uğurda mücadele eden tüm kadınları projeye ortak etmek isteyen Pervin Göksel, Kadının Coğrafi Sentezi için kolları sıvadı.

 

 

Kadının coğrafi sentezi...
'Kadının kadını anlamasıydı tek hayalimiz. Kadının erkeği, erkeğin kadını ve tüm canlıların tüm canlıları anlaması buna bağlıydı. Kadının Coğrafi Sentezi Projesinde yediden yetmişe kadın ve kızlarımızın hayatlarını yerinde ve gereken yerde bir olarak ele almaya başlamıştık' hatırlatması yapan Pervin Göksel, 'bir kez daha gördük ki her biri birbirinin aynıymış. Değişen tek şey bazen mekan bazen üzerindeki elbiseler bazen de meslekler farklıymış. Ama o barışçıl ve sevgiyle uzanan ellerin, o içimizi ısıtan toprak kokusu aynı. Aynı gözler, aynı bakışlar, aynı gülümsemeler.

 

 

Çünkü biz, ben değiliz!..
Meğer biz aynaya bakmışız yıllarca birbirimize bakarak. Ama kendimizin diğer haline inanamamışız. Anladık ki birlik ve beraberlik içinde aşılamayacak hiçbir engel yokmuş meğer. Kadının Coğrafi Sentezi, ulusal ve uluslararası faaliyetler gerçekleştirerek, kadın emeğini tanıtmak ve kadın hakları konusunda farkındalık yaratarak kadının gücünü göstermektir. Kadın üretimiyle, emeği ile sevgisi ile hayatın kendisidir. Önce birbirimizi sonra kendimizi bulmak için. Çünkü biz ben değiliz. Biz, biziz' mesajı verdi.