Tunç Soyer'in talihsiz açıklaması

Tunç Soyer'in talihsiz açıklaması

Tunç Soyer’in talihsiz açıklaması

... B O R N O V A L I ....

Nisan ayında ihtisas komisyonu üyelerini belirlemeye hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubu değişiklik yapmama kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından gönderilen mesajda, komisyon üyeleri ile 'devam' kararı alan CHP'de görevi bırakmak ya da başka bir komisyona başvurmak isteyen meclis üyelerinin 7 Nisan tarihinde mesai saati bitimine kadar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne başvurması gerektiği meclis üyelerine iletildi.

1- Parti grup başkanına hakaret. CHP grup başkan vekili Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Deniz Yücel. Komisyon ve grup başkan vekilini asili belirler. Yıllarca böyle oldu.

Ama genç bir il başkanı ve eli cebinde halkı karşılayan. Örgütten gelmeyen örgüte sahip çıkamaz.

2- Özel kalem devletin Memuru. CHP İçişlerine alet edilmemeli. Komisyon üyelerini. Grup başkan vekili belirler. Ama CHP örgütü. Fazla müdahale edemiyor il ve ilçe başkanlarını. Belediye başkanları belirliyor gizli başkan.

3- Yeni komisyon seçiminde denetim komisyonu üyeleri eksik olacak mı. Genel başkanının temennisi muhalefet olsun denetimde.

Peki bu kadar gündem varken Ak parti Teşkilâtı ne yapıyor sanki ölü toprağı serilmiş. Bana ne dercesine. Gündem Buca ceza evi yıkımı. Yüzlerce sorunla karşılaşıldı. En büyük sorun, kedi büyüklüğündeki fareler. Ama CHP il başkanı ve belediye başkanı her gün yazılı ve görsel basında. Eleştiriyor. Ak Parti’den bir kişi çıkıp cevap vermiyor diyen yok. İzmir’i 25 yıl sizler yönettiniz ne yaptınız. Buca cezaevi İçin ne öneriniz oldu. Bu cezaevi Buca’nın merkezinde sağlıksız koşullarda mahkumların kaldığı. Gelişmemiş ülkelerdeki cezaevleri gibi. Türkiye’nin en büyük üçüncü ili olan İzmir’e. Haksızlık etmeyelim bu konulara en çok cevap veren AK Parti İzmir Milletvekili. Mahmut Atilla Kaya. AK Parti il tanıtım medya. Ne yapar. Hadi AK Parti tanıtım medya başkanı cevap vermez. Ama biz yine yazalım.

CHP il başkanı bir basın toplantısında. AK Parti devletin kaynaklarını kendi çıkarları ve teşkilatlarına aktarıyor

Soralım

1- Toplantı yeri neresi.

Tarihi Hava gazı BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin yeri yemekli toplantı

2- Kimler var

CHP İzmir’deki delegeler ve siyasileri.

Peki yemek ve yer ücretlerini kim karşıladı.

Tabii ki Büyükşehir Belediyesi…

Bu mu devletçilik bu mu halkçılık. Bayraklı Belediye Başkanı 2023 de kurtuluyoruz bunlardan diyor. AK Parti’de ses yok.