Tenisin Prensi Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığına Aday

Esat Tanık, Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı.

Tanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tenis kariyerine dair önemli detaylara yer vererek, Türkiye tenisinde köklü değişimlere imza atmak istediğini vurguladı.

Kariyerine 1985 Yılında Başladı

Esat Tanık, 1985 yılında başladığı tenis kariyerinin hayatını şekillendiren en büyük etken olduğunu belirtiyor. Tanık, Türk tenisinde iz bırakan bir sporcu olarak, 1992 yılında ilk kez temsil ettiği Türk tenis milli takımıyla sayısız başarıya imza attı. Kariyeri boyunca genç milli takımda 50 kez, A milli takımda ise 17 kez milli olma gururunu yaşadı.

 

 

Türkiye’nin İlk 100’e Giren Genç Sporcusu

Tüm yaş gruplarında Türkiye şampiyonlukları kazanan Esat Tanık, dünya tenis arenasında da önemli başarılara imza attı. Dünya gençler kategorisinde, uluslararası tenis federasyonu (ITF) tarafından yapılan sıralamada ilk 100 oyuncu arasına giren ilk Türk tenisçi olarak tarih yazdı.

Amerika'da Eğitim ve Tenis Kariyeri

Tenis kariyerinin yanı sıra akademik alanda da başarılı olan Esat Tanık, ortaokul ve lise eğitimini Amerika Birleşik Devletleri’nde Florida’da tamamladı. Ardından Texas Tech Üniversitesi’nde tam tenis bursu ile Siyaset Bilimi bölümünü bitirerek mezun oldu. Profesyonel tenis kariyerinde ATP sıralamasında 690. sıraya kadar yükselen Tanık, 70 ülkede Türkiye’yi temsil ederek Türk tenisinin global arenadaki yüzü oldu.

2006 Yılında Profesyonel Kariyerini Noktaladı

2006 yılında profesyonel tenis kariyerine son veren Esat Tanık, kariyeri boyunca elde ettiği bilgi ve birikimle Türk tenisinin gelişimine katkı sağlamak istediğini ifade ediyor. Tanık, dünya sıralamasında yer edinmek ve yükselmek, Grand Slam ve Olimpiyat şampiyonlukları yaşamak için verilen mücadelenin zorluğunu bizzat deneyimlediğini belirterek, bu süreçlerin Türk tenisçilerine nasıl destek olunacağına dair detaylı bilgiye sahip olduğunu söylüyor.

 

 

"Türk Tenisini Bir Dünya Markası Yapacağız"

Türkiye Tenis Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıklayan Esat Tanık, vizyonunu Türk tenisine yeni bir sistem kazandırmak olarak tanımlıyor. Türk tenis sistemini oluştururken, global firmaların maddi katkılarını alarak Türk tenisinin uluslararası arenada daha fazla tanınmasını hedefliyor. Tanık’ın vizyonu, Türk tenisini tüm kıtalara ihraç ederek bir dünya markası yaratmak. Türk tenisçileri için oluşturulacak etkin, disiplinli ve başarı odaklı sistemin dünya çapında şampiyonlar yetiştireceğini belirten Tanık, Türkiye’yi tenis alanında bir üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

 

 

Yerel Seçimlerde Siyaset Tecrübesi

Esat Tanık, sadece spor alanında değil, siyasette de aktif bir isim. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çeşme Belediye Başkan adayı olan Tanık, bu tecrübesiyle liderlik vasıflarını spor alanında da sürdürmek istiyor. Türk tenisinin geleceği için büyük hayalleri olan Esat Tanık, başkanlık yolundaki vizyonuyla dikkat çekiyor.

 

 

Esat Tanık, tenis camiasında 'tenisin prensi' olarak biliniyor ve federasyon başkanlığına aday olması Türk tenisinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.