TAŞER AİLESİNDEN BORNOVA'DA BİRLİK VE BERABERLİK KAHVALTISI

Bornova'da yıllarca Bornovalılara hizmet veren, Taşer Kıraathanesinde birlik ve beraberlik kahvaltısında tüm dostlar buluştu.

Bornova’nın köklü ailelerinden Taşer’ler geleneksel hale gelen birlik ve beraberlik kahvaltısının bu yılda tekrarı yaşandı. İlk olarak Emrah Özcan söz aldı. Emrah Özcan bu davetten ve toplantısının konusundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. “Bizler birlik ve beraberliğin, önemin rahmetli büyüğüm Murat Taşer’den öğrendik. Bu tür toplantılar bizleri bir tutar. Bornova’mızın kaderini ne yerel siyasete ne de genel siyasetçilerin eline bırakamayız. Daha güzel, daha yaşanır Bornova için sıklıkla bir araya gelmeliyiz. Bunu STK olarak da yapabiliriz. Bizleri buraya çağıran ve birlik beraberliğimizi daim kılan Bülent Taşer ve Bornova Belediyesi Meclis üyesi, deden, amcadan, siyasetçi Bornova’yı iyi tanıyan Levent Taşer kardeşime teşekkür ederim. Gelen tüm Bornovalı siyasetçi, esnaf, STK temsilcilerine de hoş geldiniz.” Diyerek sözlerine kahvaltıya ev sahipliği yapan genç siyasetçi Levent Taşer konuşmalarıyla halka birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Taşer konuşmasında, “Saygıdeğer Bornovalılar, diyerek sözlerime başladım çünkü hepimiz Bornova sevdalısıyız. Burada Bornova Sivil Toplum Örgütlerinde görev almış Bornova’ya katkısı olan arkadaşlarımızda var. Esnaf arkadaşlar var istihdam ve katma değer sağlayan arkadaşlarda var. Siyasi partinin Bornova’da üst düzey temsilcileri var. Her birimiz ayrı ayrı Bornova’nın kalkınması ve daha bir yerde olması için çalışmaktayız. Bir olmalıyız, birlik olmalıyız. Bornova’mızı daha iyi yerlere taşımalıyız. Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. En kısa zamanda tekrar bir araya gelmek dileğiyle.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Aile büyüğü, Bülent Taşer, “Bornova’nın tarihi 100. Yıllar öncesine dayanmaktadır. Bizim birlik ve beraberliğimizi siyasette ayrıştırmadı. Çünkü bu bizim Bornovalı olmamızı gururlandıran, düşündükçe içimizde sıcacık duygular yaratan bir duygudur. Biz Bornova’mızın tarihine sahip çıkmak için tarihi büyük çarşı derneği, kurmaktayız. Bornova’nın kalbi büyük çarşıda atmaktadır.” Dedi.

 

 

Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Koray Toprakçı; Çok kıymetli Bornovalı hemşerilerim, her birinizi en kalbi duygularla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu güzel günde siz değerli Bornovalı hemşerilerimizle bizleri bir araya getiren Taşer ailesine teşekkür ederim. Sizlere hitap etmekten büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Sözlerime bu ortamı çok iyi tanımladığını düşündüğüm, Hz. Mevlana’nın meşhur pergel metaforundan ilham alarak başlayacağım.

Biliyorsunuz, Hz. Mevlana, pergelin bir ayağını belli bir noktada sabitleyip, diğer ayağı ile âlemi dolaşmaktan söz ediyor. Sizler de sabit ayağı Bornova olan, haraketli ayağı ile tüm illere uzanan bir teşkilatın mensuplarıyız. Kültürümüzden, geleneğimizden, tarihimizden aldığınız gücü yerkürenin farklı köşelerine taşıyor, ülkemizin temsiline katkıda bulunuyoruz.

Kimimiz şehitlerimizin de olduğu coğrafyalarda, kimimiz soydaşlarımızın yaşadığı topraklarda, kimimiz ise hiç tanımadığımız bilmediğimiz memleketlerde ülkemizin bayrağını taşıyorsunuz.

Biliyor ve övünüyoruz ki, Bornovalı olmak. Bir ayrıcalıktır!

Milliyetçi hareket partisi Bornova ilce başkanı Turan otlu, sözlerine “Bornova’yı temsiline katkı sağladığınızı biliyor ve görüyorum. Bu gayretleriniz için sizleri yürekten tebrik ediyorum.  Bornova’nın menfaatleri için attığınız her adımda biz de sizlerin arkasındayız.” Dedi. Ekim ayında yapılması için birlik mesajları vererek kahvaltıya devam edildi...