Ruhsatsız halı sahalara belediyeden mühür...

Ruhsatsız halı sahalara belediyeden mühür… Bornova Belediyesi zabıtası gerekeni yaptı

Ruhsatsız halı sahalara belediyeden mühür…

Bornova Belediyesi zabıtası gerekeni yaptı



.... BORNOVALI ....

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgede, “Okullarda, Okul Aile Birliğinin kiraya vermiş olduğu halı saha ve kapalı spor salonlarının kiracılardan alınıp, halkın kullanımına açılması” yer alıyordu.

Yakın bir zamana kadar hiçbir yetkili bu konuda adım atmamıştı.

Genelgeye göre, okul saatleri dahilinde öğrencilerin kullanacağı, okul sonrası ise İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri kanalı ile bulunduğu mahallenin gençleri ve amatör sporculara tahsis edilmesi gerekiyor. Hiçbir ücret talep edilmeden gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, herkesin spor yapmasını sağlamak için tahsisi isteniyordu. Yıllardır, kiralandıkları için ücret karşılığı spor yapılan tesislere herkesin ulaşması zor oluyordu haliyle… Haklı olarak tesisleri kiralayanlar ücreti mukabili tesisleri tahsis ediyor, yüksek fiyatlar sebebiyle de halk yeteri kadar okulların spor sahaları ve salonlarından istifade edemiyordu.

Bunun için “Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordineli çalışmalı” demiştik ancak bugüne kadar sonuç alınamamıştı. Yine, söz konusu tesislerin ruhsatlarının olmadığı, elektrik ve suyu okullardan kullandıklarını belirterek gerekli yasal yaptırımların uygulanması gerektiğini vurgulamıştı.

BELEDİYE GEREKENİ YAPTI

Geçtiğimiz günlerde Bornova Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, Bornova’daki okulların spor salonu ve halı sahalarına yönelik yaptığı uygulamada bazı tesisler “kaçak ve ruhsatsız” oldukları gerekçesiyle mühürlendi.

Gerekli yazılar ve tutanaklar ise ilgili mercilere gönderildi.

Bundan sonra yapılacaklar nedir peki…

 

Belediye, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü. Şimdi üç kurumun iş birliği dahilinde çalışması gerekiyor. İlçe Kaymakamları da, BAKANLIĞIN KONUYLA İLGİLİ GENELGESİ doğrultusunda, bu tesislerin bulundukları bölge ve mahalledeki spor kulüpleri ve gençlerinin spor yapmasına imkan sağlayacak şekilde PROTOKOL imzalanması gerekiyor.

Genelgeyi boşa çıkarmak için bazı okullarda, kiracılarla geriye dönük sözleşmeler yapıldığı iddiaları da araştırılmalı.

Milli Eğitim Bakanı bu konuda kararlı. Çünkü bu proje, Türk Gençliğinin spora olan ilgisini artıracak.

Okulların ise buralardan gelecek gelirlere ihtiyaç yok.

Okul Aile Birlikleri üzerinden ciddi harcamaların söz konusu olduğu biliniyor.

Bornova Belediyesi’ne bu konudaki hassasiyeti için bir defa daha teşekkür ederken, bunun diğer ilçeler için emsal olmasını diliyoruz.

Zira, ruhsatı olmadan faaliyet gösteren işletmeler için ne yapılıyorsa Bornova Belediyesi ruhsatsız halı saha ve spor salonları için de gerekeni yapmıştır.

Önümüzdeki günlerde, konunun ciddiyeti hasebiyle Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de yaptırım uygulaması bekleniyor.