Pehlivan: Cumhuriyet, bağımsızlık aşkının bir sembolüdür

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Cumhuriyetin Türkiye için taşıdığı anlamı vurgulayan Başkan Pehlivan, “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en büyük temsili, millet iradesinin yönetime yansıdığı en güçlü ifadedir. Cumhuriyetimizin 101. yılını Menemen’de coşkuyla karşılamak için hazırlıklarımızı yaptık. İlçe stadımızın önünden başlayacak Cumhuriyet Kortejimizde tüm vatandaşlarımızı bir ve beraber olmaya davet ediyorum" dedi.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, dünyada, yokluk ile varlık arasında kalmış bir milletin emsali görülmemiş bir mücadele ile yedi düvele karşı kazanılan zaferler neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümünü yine milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet’in bağımsızlık mücadelesinin taçlandırılması ve halk iradesine dayalı yönetim anlayışının simgesi olduğunu belirten Başkan Pehlivan, “Cumhuriyetin ilanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en büyük temsili, millet iradesinin yönetime yansıdığı en güçlü ifadedir. Bu açıdan, Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet, bizlere demokrasiyi, eşitliği ve kardeşliği miras bırakmıştır. Bu değerlere sahip çıkarak, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

PEHLİVAN’DAN CUMHURİYET KORTEJİ DAVETİ
Başkan Pehlivan ayrıca, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu halkla birlikte paylaşmak adına yarın akşam düzenleyecekleri Cumhuriyet Bayramı Kortejine tüm vatandaşları davet etti. 

Pehlivan, “Cumhuriyet Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçemizde coşku içinde kutlayacağız. Hep birlikte Cumhuriyetimizin 101. yılını büyük bir sevinçle karşılayacak, bu mirasa olan bağlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’i yaşatmak, onun aydınlığında omuz omuza yürümek için fener alayında buluşuyoruz.

Saat 19.00’da Menemen İlçe Stadı’nda başlayacak bu anlamlı gecede, Cumhuriyet Bayramı kortejimizde yan yana olmaya, yüreklerimizde Cumhuriyetimizin gücünü hissetmeye davet ediyoruz. Ay-yıldızlı bayraklarımızla, marşlarımızla Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını hep birlikte haykıralım” diye konuştu.