Özge Polat İçin Ayağa Kalktılar: Kadınlar Şiddete Karşı Tek Yürek

CHP İzmir İl Kadın Kolları, ilçe örgütlerinin katılımıyla dün akşam saat 22:00'de, eski eşi Serkan Yıldız tarafından vurulan Özge Polat için bir oturma eylemi düzenledi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları, ilçe örgütlerinin katılımıyla dün akşam saat 22:00’de, eski eşi Serkan Yıldız tarafından vurulan Özge Polat için bir oturma eylemi düzenledi. Güzeltepe Mahallesi'nde, Özge'nin vurulduğu yerde gerçekleşen eyleme Çiğli’nin yanı sıra Bornova, Buca ve Balçova Kadın Kolları da destek verdi. 

Özge'nin annesi Süphan Polat'a sarılarak konuşan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, Özge Polat’a acil şifalar dileyerek, "Katledilen kadınlarımız, istismara uğrayan çocuklarımız... Hepimiz bu acılara ortağız," dedi. Kurun, her gün birden fazla kadının şiddete maruz kaldığını, henüz İstanbul’da yaşanan vahşetin travmasından kurtulamadan yeni bir haberle sarsıldıklarını belirterek; “Narin çocuklarımız, Sıla bebeklerimiz, dün Özgecan’larımız, Şule Çet’lerimiz ve bugün Özgelerimiz… Hepimizin canının çok acıdığını biliyorum. Sesimiz çıksa ya da çıkmasa hepimizin isyanda olduğunu biliyorum." diyen Kurun, kadınları daha fazla birlik olmaya, seslerini daha gür bir şekilde çıkarmaya davet etti.

 

 

Uyuşturucu bağımlıları ve katillerin toplumda serbestçe dolaştığına dikkat çeken Kurun, adalet sisteminin yetersizliğine işaret ederek; "Bizi koruyamayanlar, yaşanan olayların sorumlusudurlar" diyen Kurun, konuşmasını "Bu sorumlular en caydırıcı cezaları bir an önce yerine getirmediği sürece, bu katiller ve caniler aramızda dolaştığı sürece hiçbirimizin güvende olmadığını görüyoruz. Bu katillerin, bu sapkın zihniyetlilerin bir an önce caydırıcı cezalar almaları gerekiyor" ifadeleriyle sürdürdü.

“Sesimiz umarım Ankara’ya ulaşır. Buradaki sesimiz daha gür çıkar, yarınlara daha büyük ateşler yakar,” ifadelerini kullanan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, kadınları bir kez daha dayanışmaya davet etti. saat 22.00'de başlayan oturma eylemi saat 01.00'da sona erdi.