Minik tırtıllar (!) KELEBEK oldu, sergi açtı...

Minik tırtıllar (!) KELEBEK oldu, sergi açtı Bornova İlçe Halk Kütüphanesi'nin çocukları okuma ve yazma alışkanlığı kazandırmak, ebeveynleri de dahil ederek çalışmalar yapmayı gaye edinen 'Babamla Oku

Minik tırtıllar (!) KELEBEK oldu, sergi açtı
Bornova İlçe Halk Kütüphanesi’nin çocukları okuma ve yazma alışkanlığı kazandırmak, ebeveynleri de dahil ederek çalışmalar yapmayı gaye edinen “Babamla Okuyorum” atlı etkinliğe TIRTIL olarak başlayan anaokulu öğrencileri, çalışmalarını tamamladıkları serginin açılışına katıldı ve KELEBEK sertifikalarını aldı.
Yetişkinlerin yanı sıra tamamen çocuklar için dizayn edilen İnönü Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışına; Bornova İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ece Çırağ, kütüphane yetkilileri, anaokulu öğretmenleri ile Hilal Necmiye Hüsniye Ataberk İlkokulu anasınıfı öğrencileri katıldı. Kurdele kesiminin, “Babamla Okuyorum” konu başlıklı sergiyi gezen minikler, iç dizaynı küçükler için hazırlanmış olan kütüphanede kitap okuma etkinliğine katıldılar. “Tırtılların Kelebeğe dönüşmesi”nden esinlenilerek isimlerine hazırlanan KELEBEK sertifikalarını alan öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.
Toplam 13 öğrencinin sertifika aldığı etkinliğe veliler de büyük ilgi gösterirken, kütüphanenin sadece minik okurlar için dizayn edilen bölümü büyük beğeni topladı. Veliler, “Günümüzde, sadece küçükler için hazırlanan, kitap almalarından tutun da oturma düzenine kadar her şey düşünülmüş… Bunu düşünen ve hayata geçiren, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.