"Milletimiz için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz."

Balçova’da bir otelde düzenlenen AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son başbakan ve eski Meclis Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki dönem Gençlik Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Çelebi, Şebnem Bursalı katıldı. 

“Bu salonda bulunan herkes bu hikâyenin birer kahramanıdır”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı , “AK Parti ikna edilmişlerin değil, davasına inanmışların kurduğu ve devam ettirdiği muhteşem bir medeniyet nüvesidir. Bu medeniyet yansıması gün gelir Filistin’in sesi olur…  Gün gelir Afrika’da mazlum bir halkın umudu…  Gün gelir başörtüsü zulmüne uğrayan bir genç kızın gözyaşlarını silen merhamet eli… Gün gelir terörün başına inen çelikten bir yumruk… Gün gelir mavi ve gök vatanda egemenlik iradesi… Gün gelir dünya beşten büyüktür diyerek daha adil bir dünyayı inşa eden cesaret örneği olur…. AK Parti; Hakkari’de kardeşlik, Konya’da hoşgörü, Çukurova’da emek, Gaziantep’te ağız tadı…  Hatay’da, Adıyaman’da, Malatya’da umut olur. İzmir’de ise AK Parti; geleneklerine sıkı sıkıya bağlı ama değişerek… İlkelerinden taviz vermeden ama büyüyerek… Değerlerinden bir adım geri atmadan ama her insanı kapsayarak; ayırmadan, ayrıştırmadan yeni bir hikâye yazıyor. Bugün bu salonda bulunan herkes bu hikâyenin birer kahramanıdır aslında. Çünkü biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özde birlik, özde kardeşlik ve özde samimiyet ilkesini şiar edindik. Kimseyi kırmadık, üzmedik, ötekileştirmedik. Teşkilatımızı ayrı parçalardan oluşan alelade siyasi bir kadro değil; sarsılmaz, aşılmaz ve yıkılamaz bir kalenin yekpare kilit taşları olarak tahayyül ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri dedikodu ve gıybeti reddettik.  Sağlıklı iletişim ve samimiyeti önceledik. Perde arkası kulisleri değil aynı masa etrafında gerçekleri konuşmayı itibarlı hale getirdik. Kangren olacak sorunları ele alarak problemin değil çözümün bir parçası olmayı gündemimize aldık. 23 yıllık devasa bir siyasi hareketiz arkadaşlar! Evet, İzmir’de de aranmadığını, sorulmadığını söyleyen ve bu yüzden kırgın olduğunu ifade eden kardeşlerimiz vardı. Hepsini tek tek dinledik; gönül köprülerini yeniden kurduk” ifadelerine yer verdi. 

İzmir’in AK Parti tarihinde gördüğü en kalabalık mitingleri yaptığına dikkat çeken Saygılı, ” Çünkü biz hep birlikte inandık! Milletvekillerimizden, İl Başkanından ilçe başkanlarına, kadın-gençlik kolları başkan ve yönetimlerimizden mahalle başkan ve yönetimlerimize kadar teşkilatımızın bütün kılcal damarlarında bu inancın gücünü hissettik. İşte bu güç bizi diri tutuyor. Bu güç bizi iri tutuyor. Bu güç İzmir AK Parti Teşkilatını aşılamaz bir kale gibi ayakta tutuyor. Emin olun kardeşlerim, bu kale gibi duruş çok uzak bir gelecekte asla değil… Çok çok yakın bir zamanda İzmir’i de AK Parti’nin kalesi haline getirecek! Yeter ki bu kardeşliğimize halel getirmeyelim. Yeter ki saflarımızı sıkı tutalım. Yeter ki tüm motivasyonumuzu Cumhurbaşkanımızın sırtında taşıdığı bu kutlu davaya omuz vermek için kullanalım. Biz bir ve beraber oldukça yel kayadan en fazla toz alacaktır. İzmir’in CHP zulmüne son verecek bu muhteşem teşkilata kadrolarımıza güveniyorum, inanıyorum ve her birinizin önümüzdeki süreçte İzmir’de yazacağımız destanın mimarı olacağınızı biliyorum. Şunu asla unutmayın Biz İzmir’iz! Can kardeşi, kan kardeşi, şan kardeşiyiz!” dedi. 

“İzmir Fuarı’nın itibarı AK Parti tarafından korunmuştur”

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Biz bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Fakat değiştiremediğimiz tek şey ana muhalefetin genetiği oldu. Bu millete ve oy verenlere türlü türlü hakaretler edildi. Göbeğini kaşıyan adam dediler. Makarnacı dediler. Cahil dediler. Koyun sürüsü dediler. Bu hakaretleri sahiplenenler hep CHP oldu. Bugün değişen yine bir şey yok! Bugün de en ağır hakaretleri ediyorlar. Yine şaşırmıyoruz. Çünkü genetikleri bunu emrediyor” dedi. 

İnan, “İzmir Fuarı… Türkiye’nin bir değeri… Oyun bahçesine çevirdiler. Biz ise İzmir Fuarı’na cumhurbaşkanı yardımcımızla katılarak temsilde en üst düzeyde İzmir’de olarak İzmir Fuarı’na verdiğimiz değeri gösterdik. İzmir Fuarı’nın itibarı dün gece itibariyle AK Parti tarafından korunmuştur. Onlar kaçak açılışla, 93 yıllık bir geleneği bozmaya çalıştılar. Bozdurmadık. Ama açılışınız kaçak olursa yanınıza oturan ise kriminal bir ahlaksız olur. Onu da kaçak açılışın onur konuğu yaparsınız!” diye konuştu. 

Dilruba Kayserilioğlu’nun protokolde ağırlanmasına tepki gösteren İnan, “Bir AK Partili CHP’liye baksa idamını isteyecek olanlar! Hakaret AK Parti’ye oy verenlere edilince özgürlük havarisi kesiliyor! Hakaret edene hangi duygularla sahip çıktığınızı biz çok iyi biliyoruz. CHP’nin özgürlük, insan hakları, ifade özgürlüğü gibi istekleri yok! Kendilerinden olmayanın özgürlüğünü kısıtlama isteği var. Geçtiğimiz haftalarda Meclis’te bize terörist demeye kalktılar. Sosyal medyada züppe demeye kalktılar. Sokakta seçmenimize ağza alınmayacak hakaretler ediyorlar! Ya siz bizi ne sanıyorsunuz! Bugün burada bu kadar kalabalığız. Ama bilin ki dışarıda milyonlarız milyonlar! Bizi, yıllarca merhum Adnan Menderes’in idam fotoğraflarıyla tehdit edenler yenemedi… Siz sinek vızıltıları ile mi yeneceksiniz! Dil uzatırsanız karşınızda göreceğiniz ilk teşkilat ak gençlik olacak, İzmir teşkilatı olacak! Siz, milyonlarca AK Partiliye hakaret edenleri protokolde ağırlayıp bize meydan okuyamazsınız” ifadelerini kullandı.

Belediyenin İzmir’deki orman yangınlarını söndüremediğini söyleyen İnan, “Yangınlar çıktığında bakana ulaşamadık diye yalan söyleyenler bugün çıkıp elimizi uzatıyoruz diyebilecek kadar pervasızlıkla konuşabiliyor! İzmir yangınını söndüremediniz! Biz vekillerimizle sahada koştururken tek bir cümle duyduk: İtfaiye gelmedi. Hadi bize inanmıyorsunuz. Dükkanı evi yanan İzmirlilere de mi inanmıyorsunuz! Kral çıplak beceremiyorsunuz. Madem yangını söndürdünüz! Öyle olsaydı itfaiye daire başkanınıza ödül verirdiniz! Ama emekli ettiniz. Daha neyi konuşuyorsunuz!” şeklinde konuştu. 

“Ülkemiz için hayallerimizden hiç vazgeçmedik”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ise konuşmasında,  “23 yıl sonra hamdolsun geldiğimiz nokta özgürlükler, demokrasi mücadelesi ve ülkenin 100’üncü yılındaki yeni hedefleri açısından umuttur, yarınlar için müjdedir. İnanıyoruz ki nice yıllar bu kutlu hareketin etkisi, liderliği bu milletin birliği ve beraberliğiyle var olacaktır. 23 yıl boyunca, 102 yıl önce emperyalizmi temsil eden güçler, vesayeti temsil eden güçler, hakir gören güçler boş durmadı. Önümüze engeller çıkarttılar, tüm engelleri bu aziz milletin desteğiyle, ferasetiyle aştık. Her açtığımız engeli yeni hedefler koyarak ve yeni hedefleri gerçekleştirerek bu noktalara geldik. Ülkemiz için hayallerimizden hiç vazgeçmedik, bir yandan hayallerimizi gerçekleştirirken önümüze yeni hayaller koyduk. İzmir’imizin yerel yönetim anlayışına yönelik hedeflerimizi, hayallerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kongre sürecimiz var, inanıyoruz ki yeni bir dinamizm ile bu süreçlerle de aydınlık yarınlara kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

“Milletimizin için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.”

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bu salonda bulunan her teşkilat mensubumuz ile AK Parti’nin gücün, hizmetini ve aşkını temsil ediyoruz. Milletimize olan sorumluluğumuz ve sevdamızın yansıması. Recep Tayip Erdoğan’ın davasına gönül vermiş insanlar olarak milletimiz için çalışmayı derdiyle dertlenmeyi şiar edindik. Milletimizin için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın torunlarımızın huzur içinde yaşayacağı Türkiye’yi inşa etmek bizim için sorumluluktur. Bizim siyasetimiz milletin sesine kulak veren onların ihtiyaçlarına cevap vermek için kurulmuştur. Biz başkaları gibi sokakları yakan yıkan, ağızlarında salyalar akanlara sahip çıkanlardan olmadık. Birbirimize olan inancımız ve güvenimizi asla kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Biz hep bir olacağız hep birlikte Türkiye olacağız” dedi. 

“AK Parti herkesi kucaklar”

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ise, “AK Parti bir müzakere ve istişare partisi. Siyasetin taşıyıcı kolonu bu iki sihirli kelime. AK Parti bu iki konuya önem veriyor. Biz bu yüzden yan yanayız. Buradan bir mesaj vermek istiyorum. Türkiye üzerine sözü olan herkesi dinler AK Parti. Herkesi kucaklar. Teröre ve teröriste destek olanları dinlemez, canını acıtır. Bu millete ve davaya dil uzatanları dinlemez, onların canını acıtır. İzmir’den bu mesajı vereceğiz; davamızın yolunda hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

“Hizmet konusunda sıfır bir yerel iktidar var”

Önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de toplantıda yaptığı konuşmada, son yerel seçimlerde partisinin vatandaştan bir mesaj aldığını belirterek ekonomideki eksiklikler ile ilgili hem genel merkezin hem kabinenin gereğini yapacağını ifade etti. Pakdemirli, “İşimiz kolay değil ama çok da zor değil. Karşımızdaki ana muhalefetin iki eksiği var. Biri hizmet, diğeri zihniyet. Balıklar başladı kıyıya vurmaya. Biz balıklara yuva yaptık İstanbul’da. Bu tarafta balıkların katliamını seyreden bir parti var. Bırakın insanın yüzmesini, körfezde şu an balık yüzemiyor. Belediye başkanı ‘Bu iş hükümetin işi’ dedi. CHP’nin attığı yalanlara ben bile inanıyorum bazen. İzmir’in kaynaklarını yanlış kullanıyorlar. Hizmet konusunda sıfır bir yerel iktidar var” diye konuştu.

“CHP belediyeciliği nasıldır diye merak ediyorsanız buyurun İzmir’e bakın”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Ülkemizin zenginliklerini korumakla mükellefiz. Muhalefetin yerel yönetimlerde söz sahibi olduğu yerlerde geçerli değil. CHP’li belediyeler yaptıkları ortada, körfezin hali ortada. Körfeze kokudan yaklaşılmıyor, ölü balıktan geçilmiyor. Bakanlığımız kirlilik ve oksijenden kaynaklandığını açıkladı. Mavi körfez yerine CHP zihniyetinin halkla bir derdi olmadığını görmüştük. Sadece insanların hiçbir canlının yaşam alanına saygısı bulunmamaktadır. İzmir burada önemli bir potansiyele sahip. CHP yüzünden gerçek potansiyelini göstermiş değildir. Plansızlığın nelere mal olabileceğini bilmeyen aciz bir yönetim anlayışı var” dedi. 

SGK borçlarına dikkat çeken Bakan Işıkhan, “Şehrimize harcanmadığı ortada olan kamu bütçelerinin çarçur edildiği, SGK’ya çıkan borçlar ciddi bir sorundur. Mağdur edebiyatı ile kafa karışıklığı yapıyorlar. Belediyeleri borca batırdığı gerçeğini saklıyorlar. Sosyal Güvenlik bugünün değil yarınların da teminatıdır. Muhalefetin popülizmine kurban edilecek bir yer değildir. Belediye borçlarını ödesin yoksa tahsil edeceğiz demiştik, ödemediler ve daha da şişirdiler. 96 milyarlık borç 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP’li. 5 yılda 885 kat arttı İzmir’in borcu. AK Parti’den borçlu belediye devraldık diyorlar. Peki, bu 885 kat artan borcu, AK Parti’den mi devraldılar? İzmir CHP’ye AK Parti’den mi geçti? Üstelik son birkaç ayda borcu 5,3 milyardan, 7,8 milyara yükselerek SGK’ya en borçlu belediye durumuna geldi. ‘CHP belediyeciliği nasıldır?’ diye merak ediyorsanız buyurun İzmir’e bakın. İzmir’in CHP’li ilçeleri de büyükşehrin yolundan gidiyor. Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım. İstanbul, Ankara, İzmir gibi; CHP’li belediyelerin çoğu bu durumda. Ve iki ayda 96 milyardan 120 milyara çıkan borç, buna müdahale edilmezse 200 milyara da 300 milyara da çıkacak. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız.”

Işıkhan açıklamasının devamında, “81 ilimizin tamamında hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın diye çalışıyoruz, CHP ise nasıl daha fazla iftira atarız diye çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta CHP’li Milletvekili Cumhurbaşkanı’na çok saygısız ifadeler kullandı. Ağır hakaretler yapan bir kişiyi onur konuğu yaptılar. Millete hakaret edenler CHP’nin onur konuğu oldu. Hakaret ve küfür CHP tarafından meşrulaştırıldı” diye konuştu.

“Millete rağmen siyaset yapılamaz”

Yerel seçim döneminde kavgadan ve kaostan kaçındığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Seçim dönemi boyunca şehrimizin her bir sokağında kendimizi hemşehrilerimize anlattık.  Kavgadan, kaostan, kara propagandadan kaçındık.  Adımız gibi AK bir süreci geride bırakmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  İnanıyorum ki  ortaya koyduğumuz bu tavırla, 22 senedir her fırsatta yalana sarılıp çamur atma gayesinde olanlara da örnek olduk. Bugün çok net bir şekilde ifade etmek gerekiyor ki; AK Parti ve Cumhur İttifakı kadroları, şehrimizin her bir noktasında temiz ve başarılı bir kampanya süreci geçirmiştir.  Bu başarıda aslan payı, hiç şüphesiz teşkilatımızındır.  Zaman zaman tahriklere, hırçınlıklara, gerginliklere fırsat tanımadan, kaostan beslenenlere imkân vermeden üzerinize düşeni en iyi şekilde yaptığınız için sizlere minnettarım. Ancak, artık seçim geçti.  İzmirli hemşehrilerimiz de bizlere İzmir’de muhalefet etme görevini vermiş oldu.  Bizler de hizmet ve icraatta olduğumuz kadar yerel muhalefette de ne denli başarılı olduğumuzu göstermekle yükümlüyüz.  Bu, bizim İzmirli hemşehrilerimize karşı asli vazifemizdir.  Biz, nice seçimler kazanmış bir partiyiz ve 22 yıldır Türkiye’yi yönetiyoruz.  Bize yakışan, öncülük etmektir.  Bize yakışan, doğruya doğru yanlışa yanlış demektir.  Adil bir siyasi anlayışın gereği budur.  AK Parti olarak bizi milletin gönlüne ve zihnine yerleştiren önemli etkenlerden biri de bu anlayıştır” ifadelerine yer verdi. 

Millete rağmen siyaset yapılmayacağını vurgulayan Dağ, “Türkiye’nin kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı siyasi hareket ve ittifaklara ihtiyacı yoktur.  Bu siyasi hareket ve ittifakların da Türkiye’ye katacak hiçbir şeyi yoktur.  Millete rağmen siyaset yapılamaz.  Bu yüzdendir ki bizim her işimizde, her icraatımızda, her anımızda milletimiz vardır.  Bu, AK Parti varlığını sürdürdüğü müddetçe de böyle olmaya devam edecektir. Hangi konum ya da durumda olursak olalım, işimiz hizmet gücümüz millet olmuştur.  AK Parti kadroları “Bugün memleketin hangi noktasında bir taş üstüne taş koysam?” diye dertlenenlerden oluşmaktadır.  Buna çok şükür ki milletimiz de şahittir. Derdi yalnızca seçim kazanmak olanların, derdi sadece bir makam koltuğuna oturmak olanların ahvali ortadadır.  Çok uzaklarda aramaya gerek yoktur.  Seçim dönemi “Her çiftçiye bir traktör” deyip seçimden sonra “Onu çarpıcı olsun diye söyledik, kampanyada kullandık” diye yalanını itiraf edenlere bakmak yeterlidir. Dün önünde el pençe divan durdukları genel başkanlarını partiden kovup önüne bir su koymaktan bile imtina edenler bunun bariz örneğidir.  Dün “Biz 5 yılda deprem sorununu çözeriz” deyip bugün “Deprem sorununu çözmek 100 yıl sürer” diyenler bunun en net göstergesidir” dedi. 

CHP’nin erken seçim söylemlerine karşın 3,5 yıl seçim olmayacapını dile getiren Dağ, “Bir yanda bu beceriksizlikler şehirlerimizi tükenme noktasına getirirken diğer yanda biz “Yapacak daha çok işimiz var” demeye devam ediyoruz.  Hem afetlerle mücadeleyi sürdürüyor hem verdiğimiz sözleri tutmak için çalışıyoruz.  Ekonomideki iyileşmeyi hep birlikte görüyoruz.  Dış politikadaki saygınlığımızı artırıyoruz.  Mavi Vatan’a, Yeşil Vatan’a, Gök Vatan’a sahip çıkıyoruz.  Terörle mücadelede aman vermeyen bir anlayışı benimsiyoruz.  Ülkemizin ve insanımızın geleceğini hedef alan her türlü saldırıya karşı kararlııkla mücadele ediyoruz.  Hamdolsun, her daim milletini ve gelecek nesilleri düşünen bir liderle, doğru adamla, “Durmak yok yola devam” diyoruz.  Bizim için durmak, duraksamak yoktur.  Bizim için yeise düşmek, umutsuzluğa kapılmak yoktur.  Bizim için bir seçim biter, hemen ardından sonraki seçimin çalışma süreci başlar.  Şimdi önümüzde seçimsiz 3 buçuk yıl bulunmaktadır.  Bu süreçte aşkınan koşmayı, milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. AK Parti teşkilatı olarak, doğru işlerle anılmaya, milletimiz için en iyisini ve güzelini yapmaya devam edeceğiz.  Milletimiz için bugün umudun, icraatın, geleceğin adı AK Parti’dir.  Bu anlayışla inşallah 2028’den ve nice seçimlerden zaferle ayrılacağız.  Biliyorum, görüyorum, buna hazırsınız.  İnanıyorum, buna hazırız” dedi. 

“Biz ayıranlarla kayıranlarla yol yürüyemeyiz”

Son Başbakan Binali Yıldırım sözlerine fıkra anlatarak başladı . Yıldırım, “Dilimde tüy bitti öğretemedim. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. AK Kadınlar sizler bizim baş tacımızsınız, AK Gençler bizim geleceğimizdir. İzmirimizin çok güzel insanları, belli ki uzun zaman olmuş bir araya gelmeyeli. Birbirimizi çok özlemişiz. Her şey söylendi ve bana son konuşmacı olarak bir şey kalmadı. En iyisi size bir fıkra anlatayım, rahatlayın. Konuşmacılar böyle çağırılıyor, konuşmacı konuşma yapıp gidiyor. Sonraki konuşmacı bakıyor, salon boşalıyor. Sıra son konuşmacıya geliyor, salonda bir kişi var. Tamamen boşalmış. Hamza kardeşim gibi iyi hazırlanmış, konuşmasını yapıyor. Kürsüden iner inmez doğru tek başına oturan beyefendiye sarılıyor. Sağ ol diyor, adam şaşkın. Ne oldu diyor adam. Herkes gitti, bir sen kaldın benim konuşmamı dinledin. Adamcağız ‘teşekkür etmenize gerek yok, sizden sonraki konuşmacı benim’ diyor. Yol arkadaşlarımız öyle değil. İki buçuk saat oldu” dedi. 

 İzmir’e yapılan yatırımlardan bahseden Binali Yıldırım, “20 yıla aşkın siyasi hayatımın yarıdan fazlasını bu şehirde sizlerle beraber geçirdim. 2011’den beri İzmir’deyim. İzmir’de çok güzel günlerimiz oldu. Bir yandan vizyonsuz muhalefete karşı İzmir’de ‘İstemezükçülere’ karşı İzmir’in hasret kaldığı büyük eserleri kazandırdık. 35 İzmir 35 Proje’nin hepsine değinecek değilim ancak önemlileri hatırlatacağım. Mesela İZBAN, biz geldiğimizde başlangıçta mezbelelik bir yerdeydi. Daha da uzamaya devam ediyor. İzmir çevre yolu olmasaydı, İzmir’in hali ne olurdu? Altın Yol’dan buraya 3 saatte gelemezdik. Sonra İzmir Şehir Hastanesi, Konak Tüneli… Konak Tüneli, Konak’tan Buca’ya en kestirme yolu sağlıyor. Sabuncubeli Tüneli ile İzmir Manisa birleşti. Kuzey Ege Otoyolu, ileride Çanakkale Köprüsü ve İstanbul otoyolu ile bağlanacak ve Marmara Ege Büyük Çevreyolu tamamlanacak. Diğer bir projemiz İstanbul-İzmir Otoyolu. Bugün ilk defa İzmir’den aday olduğumuzda 7-8 saatte gelirken artı 3 saatte geliyoruz. Dahası var da detaya girmek istemiyorum” ifadelerini kullandı. 

Yıldırım sözlerini, ” 12 yıla aşkın bakanlığım, 25 ay başbakanlığım, 8 ay meclis başkanlığım var. 24 ayımda önemli birkaç hususu paylaşmak istiyorum. 22 Mayıs’ta kongremizi yaptık ve cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle genel başkan oldum ve başbakan oldum. 52 gün fazla değil, 15 Temmuz Darbesi ile yüz yüze geldik. Orada cumhurbaşkanımızla alçaklara geçit vermedik. O gece halkın ve hakkın gücü tankların gücünü yendi. Ve bu millet bize verdiği bayrağın yere düşmemesini sağladı. Biz ayıranlarla kayıranlarla yol yürüyemeyiz. Etnik kimliği ön plana çıkaran milletimizi ayırmaya çalışanlar da bizimle asla birlikte olamaz ve birlikte anılamaz. Biz 85 milyonuz beraberiz, kardeşiz, Türk milletiyiz. Bizi birleştiren bayrağımızdır, toprağımızdır, dinimizdir, dilimizdir ve şanlı geçmişimizdir.Önümüzde seçimsiz bir süre var ancak yarın seçim olacakmış gibi hazır olmaya devam edelim. Etrafımız ateş çemberi. Düzeni, barışı sağlayacak ülke de yok lider kıtlığı var. Akla gelen üç lider sayın deseniz akla gelen ilk isim Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyerek sözlerini bitirdi. 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (Kaynak / SevMedya)