Kemalpaşa gölette kacak ve ruhsatsız villa yapı

Haber / Ali AYDIN

Kemalpaşa gölette ruhsatsız yapı

 Yolu olmayan altyapısı olmayan. Kanalizasyon yok fosseptik gölette akmakta. Sulama göleti olarak yapılan ama foseptik çukuru olarak hizmet vermekte. Hayvan barınağı adıyla yapılan villa mevcut. 

Tarım ve Orman Bakanlığı  veya il müdürlüğü denetim yapmalı. Tarım arazisi amacı dışında kullanılmakta. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarım arazilerinin korunması için Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile çalışmakta İl Müdürü yeni geldi ve bu konulara duyarlı tek sorumlu belediye görülmekte ve belediye bu konuda yetersiz kalmaktadır, ruhsatsız işletmeyi mühürleyememektedir.

Şimdi sorumlu bakanlıklar

1-Saĝlık Bakanlığı gölet suyundan numune alınıp incelenmeli tehlikeyi tespit edecektir.

2-Tarım ve Orman Bakanlığı tarım arazisine hayvan damı adında villalar yapıldığını tespit edecektir.

3-Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı imar barışındaki yapı kayıtları iptal edilmiş ancak işlem yapılmadığını tespit edecektir.  

4_Tedaş, İzsu ve İzmir gaz abone işlemleri iptal edilmeli.

Not. Kaçak ve yapı kaydı iptal olmuş Kemalpaşa Belediye Başkanının evinin elektrik ve suyu kesilmemiş. 2021 deki elektrik bağlanmış ama bilinmeli ki yanlış beyan olduğu. Ruhsat alanlar yapı kaydı iptal olmuş mülklere bağlanamaz. Onun için yapı kaydı iptal olan belediye başkanın evinin elektriği kesilmeli.