KABINE'DE DEĞİŞİKLİK Mİ VAR ? 

Kulislerde yeni kabine değişikliği söylentileri dolaşıyor. En önemli ve icracı bakanlıklardan biri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bir değişiklik olabileceği de konuşuluyor.

Kulislerde yeni kabine değişikliği söylentileri dolaşıyor. En önemli ve icracı bakanlıklardan biri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bir değişiklik olabileceği de konuşuluyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun görevden alınacağı, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un yerine ise eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geleceği kulislerde konuşuluyor.

Bu arada son günlerde Devlet Opera ve Balesi'nde yaşanan gelişmelere Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sessiz kalması kamuoyunda soru işaretleri uyandırdı.

DEVLET OPERA VE BALESİNDE NELER OLUYOR? 
Devlet Opera ve Balesi'nin Bodrum'da düzenlediği festivalle ilgili bazı rahatsız edici söylentiler dolaşıyor. Hürriyet gazetesinden bir arkadaş, festivalin tanıtımını yaparken eski bir bale sanatçısından ( Cumhuriyet yazarı Oğuz Özlem) fikir almış ve festivali Yunanistan’la paylaşma önerisi gelmiş. Ya hu, zaten adamlar bize ait ne varsa çalıp patentini alıyor, biz yıllardır yapılan festivali hangi akılla Yunanistan’la paylaşıyoruz? Zaten yerli turizmci kan ağlıyor, Yunanistan yanı başımızda turistleri kendine çekmeye çalışıyor. Bizim devlet kurumlarımızın böyle festivallerle, organizasyonlarla iç turizme katkı yapması gerekirken bu fırsatı niye Yunanistan’a taşıyacakmışız, niye Yunanistan’la paylaşacakmışız? Bunu hangi kafayla yapacakmışız, anlayan varsa bize de anlatsın!
Ayrıca Devlet Opera ve Balesi, Bodrum festivalinin açılışında CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici’yi onur konuğu olarak ağırlamış. Acaba Kültür ve Turizm Bakanlığı CHP’ye geçti de bizim haberimiz mi yok? Bu festivalin sorumluları kimler? Bu işin sorumluları bulunmalıdır! Muğla AK Parti milletvekilleri Sayın Yelda EROL GÖKCAN ve Sayın Mehmet Yavuz DEMİR festivalde davet edilmişler mi?
Devlet işi ciddiyet gerektirir! Bu konular hassas konular, dikkat etmek lazım! Tan Bey’e kumpas kurmaya çalışanlar devlete karşı gelmiş olurlar, bunu bilsinler!

CUMHURİYET GAZETESİ YAZARINDAN BODRUM BALE FESTİVALİNİ YUNANİSTAN’A TAŞIMA ÇAĞRISI ! 
Bodrum bale festivalinde AK Parti il başkanı, AK Parti milletvekili, mülkü amir vali programda yok, CHP milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarları var. Buyurun yoruma açık. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sanata verdiği değer ortadayken, neden sol düşünce ve Yunanistan ön plana çıkmakta?
Şimdi geçen yazımızda sorduğumuz soruyu tekrarlayalım: Devlet Opera balesi Genel müdürlüğünün projesini Cumhuriyet gazetesi yazarı Hürriyet’e demeç veriyor, Yunanistan’la yapmak istiyor. Genel müdür milliyetçi ve Yunanlıları iyi tanıyor ve bizler yıllardır tek başımıza yaptığımız etkinliği neden Yunanistan'a verelim? Kafada soru işareti...

Biz üzerimize düşeni yapalım, uyarımızı iletelim, bakalım Opera’dan ne cevap gelecek, bekliyoruz!

Özellikle Bodrum'da yıllardır düzenlenen ve büyük ilgi gören bir organizasyona Yunanistan'ın dahil edilmesi, tartışmaların odak noktası oldu. Cumhuriyet gazetesinin bir yazarı tarafından Hürriyet gazetesine verilen demeç, bu konudaki eleştirileri daha da alevlendirdi ve geniş yankı buldu. 

Bu değişikliklerin ve tartışmaların, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geleceği üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

 

 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 Alanya doğumludur.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi alan Çavuşoğlu, 1991 yılında New York Long Island Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 1993’te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde “Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı”nı tamamlamıştır.

1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde özel öğrenci olarak doktora programına başlamış, Jean Monnet bursuyla 1993-1995 yılları arasında London School of Economics’de (LSE) doktora çalışmasına devam etmiştir.

AK Parti Kurucu Üyesidir. 22., 23. ve 24. Dönem Antalya Milletvekilliği yapmıştır. Ocak-Aralık 2013 döneminde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Eylül 2012’den bu yana AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesidir. TBMM Türkiye-ABD ve Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yapmıştır.

2003-2014 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM), Başkan Yardımcılığı, Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komitesi Başkanlığı, Göç Alt Komitesi Başkanlığı, Turizm Kalkınma Alt Komitesi Başkanlığı, Denetim Komitesi, Ekonomik İşler ve Kalkınma Komitesi, Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi, Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi üyelikleri gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerini de üstlenmiştir.

2010-2012 yılları arasında AKPM Başkanlığı’na seçilmiş, bu görevi üstlenen ilk Türk Parlamenter olmuştur. 7 Nisan 2014 tarihinde AKPM Onursal Başkanı unvanı verilmiştir.

27 Ocak 2012 ve 31 Ocak 2014 tarihleri arasında Venedik Komisyonu'nda AKPM'yi temsil etmiştir.

AKPM’deki görevlerinin yanı sıra, 2007-2010 yılları arasında Avrupa Güvenlik ve Savunma Asamblesi (Batı Avrupa Birliği Asamblesi) Türk Delegasyonu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

26 Aralık 2013 ve 29 Ağustos 2014 tarihleri arasında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak görev yapmıştır.

29 Ağustos 2014 tarihinde 62. T.C. Hükümeti’nin Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır.

29.08.2014 - 30.08.2015 ve 24.11.2015 - 05.06.2023 tarihleri arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.

Mevlüt Çavuşoğlu, İngilizce, Almanca, Japonca bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır