İZMİR, TÜRKİYE'NİN SPOR ÜSSÜ OLSUN MU?

İZMİR TÜRKİYE'NİN SPOR ÜSSÜ OLSUN MU? Bornova Spor İlçe Müdürlüğü yeni binası ve yeni spor malzemeleriyle Bornovalılara hizmet vermektedir

İZMİR TÜRKİYE’NİN SPOR ÜSSÜ OLSUN MU?

Bornova Spor İlçe Müdürlüğü yeni binası ve yeni spor malzemeleriyle Bornovalılara hizmet vermektedir.
Bornova sizlerinde bildiği gibi üniversite ve genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçedir.
Sporun temeli yani ilk adımı jimnastiktir. Bornova ilçe binasında binlerce çocuğumuz jimnastik yapıyor.
Çünkü her bireyin spor yapma hakkı vardır.
Devletimizin ve spor bakanlığının sağlamış olduğu imkânları Spor İlçe Müdürlüğü ve yardımcıları Bornovalılara sunmaktadır. Ne kadar hoş bir davranış…
Hatta ilçe binası yenilendikten sonra 5 ile 8 yaş ve 9 ile 10 yaş aralığında ki çocuklarda jimnastik yapmaya başlamıştır.
Çocuklarımızın jimnastik eğitimleri devam ederken aynı zaman da spor dalında yeteneklerine göre de spor branşlarına yönlendirilmektedir.
Mesela; voleybol, hentbol, basketbol, atletizm, okçuluk, boks ve güreş gibi.
Bu da çocukların yeteneklerini keşfedip o alanda yoğunlaşmalarını sağlamada büyük avantaj sağlamaktadır yoksa her sporcu futbolcu olmak isterdi. Sizce de öyle değil mi?
…ama gel gör ki o da ayrı bir yetenek…
Bornova Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü’nün başarıları herkesin dilinde saymakla bitmez.
Aynı spor salonunda gündüzleri de anneler çocukları ile birlikte gidip antrenör eşliğinde aerobik, zumba gibi etkinliklere katılabilmektedir.
Yani anlayacağınız 7 gün 24 saat aktif hizmet veren bir spor salonu…
Bu çalışmalarda mahalle muhtarlarının da payını unutmamak lazım! Onlar da mahalle halkını yönlendirerek çalışmalara destek olmaktadırlar.
Unutmadan, “Bornova’nın oksijen deposu” dediğimiz Yaka Köy’de de bir atış poligonu hizmet vermektedir.
Her dalda ve branşta hizmet veren İlçe Spor Müdürlüğü Yaka Köy’de ki atış poligonu Türkiye’de tektir ve uluslar arası müsabakalara da birçok kez ev sahipliği yapmıştır.
Atış poligonunun sorumlusu zamanının çoğunu burada geçirmektedir.
“Sporda mesai kavramı yoktur…” cümlesini hakkı ile veren bir kişi olarak kendisini tebrik ve takdir ederiz.
Bornova Spor ve İlçe Müdürü de gece/gündüz (7/24) ilçe salonunda görebilirsiniz.
“Bornova’da spor yapmayan çocuk kalmayacak!” düşüncesi ile çıkılmış bu yolda devletin sunmuş olduğu tüm imkânları halk için sonuna kadar kullanan İlçe Müdürümüze bir Bornovalı olarak teşekkürün en güzelini gazetemiz aracılığıyla iletmek isterim.
Yaptığı işi, iş olarak görmeyip gecesini gündüze katan canı gönülden çalışan bu dostlarımı gördükçe güzel Bornova’m ile gurur duyuyorum.
…ama beni bu görüntüde üzen tek bir şey var, henüz bir profesyonel yüzme havuzumuz yok.
İnşallah en kısa zamanda yetkililer bu eksikliği de giderir. Bizler de Şahin Müdür gibi bir milli sporcumuzun “ki bu bizim için büyük bir avantaj” yüzme konusunda da çocuklarımıza destek olduğunu en kısa zamanda görürüz.
Bornova İnönü Mahallesi Vali Hüseyin Öğütçen Spor Salonu, sabah saat 9.00’da açılıp akşam 22.30’da kapanmaktadır.
Halk eğitim ile birlikte kültürel faaliyetlerde yapılmaktadır. Tesis müdürü de aile durumunu da göz önünde bulundurup evini salona yakın tutmuştur, çünkü bazen maçlar uzatmalara gittiğinde 23.30’da da kapanan salondan çıkar çıkmaz evine hızlı bir şekilde gidebilmektedir.
Büyük fedakârlık, teşekkürler müdürüm…
Her ay atış poligonunda yarışmalar yapıldığını da unutmamak lazım, kulüpte düzenli antrenman yapılıyor ne de olsa. Bu da Bornova’ya ayrı bir heyecan katıyor.
Siz İzmir ve Bornova için büyük şanssınız…
Bornova ilimizin bir diğer kolu da “Gençlik Merkezi” burada da birçok faaliyete imza atıldığını unutmuyoruz. Onu da başka bir yazıda detaylı bir şekilde sizlerle buluşturmak isterim.
Ben şahsım adına bu başarıların hiçbirisinin tesadüf olmadığını düşünüyorum. Ne İzmir için ne de Bornova için.
İlçe müdürümüzün geldiği ilk günden itibaren İzmir’de ki tesisleri ezbere bilmesi bir tesadüf olamaz. Her şeyi yerinde kendi gözleri ile görüp bir sorunu varsa anında çözmeye çalışan birisidir.
Ekibi de bu çalışma şeklini örnek alıp aşkla çalışmaktadırlar.
Devletimiz büyük, projemiz hazır, ödenek hazır, konu spor olunca her şey çok daha kolay olacaktır eminim.
Ee o zaman ne diyelim?
İzmir Türkiye’nin spor üssü olsun mu?
Olsun…