İzmir Şehir Hastanesi'nde yine grev

Şehir Hastanesi'nde yine grev… Bayraklı ilçesinde yapımı süren Şehir Hastanesi'nde bir grup işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle greve gitti

Şehir Hastanesi’nde yine grev…

Bayraklı ilçesinde yapımı süren Şehir Hastanesi’nde bir grup işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle greve gitti. 2018 yılında bitmesi gerekirken, henüz yüzde 50’lik bölümü tamamlanan İzmir Şehir Hastanesi’nde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Hiç yazılı açıklamanın yapılmadığı, yükleneceği firmaların hiçbir açıklama yapmadığı Şehir Hastanesi’nde daha önce de bir grup işçi eylem yapmıştı.

Gazetemiz Yeni Türkiye’nin de en az 5 defa haberleştirdiği ŞEHİR HASTANESİ’nde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Vatandaşların ise “Ne hastane bitiyor, ne de sıkıntılar” diye serzenişte bulunurken, son olarak 400’e yakın emekçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle grev kararı aldı.

Aralarında, üç aya varan süredir ücretlerini alamayan emekçilerin de bulunduğu direniş hakkında, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kırlangıç, “Arkadaşlarımız maaşlarını aylardır alamıyordu.. Bir kısmını bugün yatırarak grevi sabote etmeye çalışıyorlar” dedi.

Proje Müellifi CNR – ICADE İŞ ORTAKLIĞI, Yüklenici firmanın ise Türkerler ile Gama olduğu İzmir Şehir Hastanesi’nin bitirilememesi ile CHP’li vekillerin ısrarla konunun üzerinde durduğu gözlenirken, AK Partili Bakan ve Milletvekillerinin konuyla ilgili sessiz kalmaları şaşırtıyor.

2014 TEMELİ ATILDI, 2021 OLDU

Dört yılda tamamlanması planlanmasına rağmen aradan geçen 8 yılda yarısı tamamlanan Şehir Hastanesi Kampüs alanı ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli önce 2018, ardından 2019’da biteceğini açıklamıştı. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen herhangi bir iyileşmenin olmadığı inşaat alanında çalışmaların neredeyse durma noktasına geldiği öğrenildi.