İzmir Sağlıkta Büyük Değişim: Emre Erkuş Gitti, Özkan mı Geliyor?

İzmir İl Sağlık Müdürü DOÇ. DR. M. Emre Erkuş'un görevinden istifa etmesi üzerine yerine Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan getirilmesi düşünülüyor mu?

İzmir İl Sağlık Müdürü Emre Kuş istifa etti. Eski İzmir İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, İzmir'de uzun süredir sorunlu ve bitmeyen bir proje olarak anılan İzmir Şehir Hastanesini zorluklarla ekibiyle beraber kısa sürede tamamlayarak hastanenin hizmet vermeye başlamasını sağladı.

Gelen bilgilere göre, Emre Erkuş baskılardan yorulduğu ve İzmir'i fazla bilmediği için istifa etti. Yerine gelmesi en güçlü aday olarak Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan görülüyor.

Bu gelişmeler, İzmir sağlık camiasında önemli değişikliklerin habercisi olabilir. Sağlık alanında bu tür kritik değişiklikler, hem çalışanları hem de hastaları yakından ilgilendiriyor. İzmir'deki sağlık hizmetlerinin geleceği için atılacak adımlar merakla bekleniyor.

Prof. Dr. Behzat ÖZKAN kimdir?

Prof. Dr. Behzat ÖZKAN, 1964 yılında Trabzon–Sürmene’de doğdu. Tıp Fakültesi’ni Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde bitirdi, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığını aldı ve ardından Hacettepe Üniversitesi’nde pediatrik endokrinoloji yan dal ihtisasını tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde, Pediatrik Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Bilim Dalı’nın kurulmasında görev aldı. 2000–2004 yılları arasında, Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcılığını yapan Özkan; 2002 yılında, ABD’nin John’s Hopkins Üniversitesi’nde akademik çalışmalarda bulundu. Aralık 2000’de doçent, Ocak 2006’da profesör olan Özkan, evli ve bir kız çocuk babası olup, şu anda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini yürütmektedir.