İzmir Karslılar Platformu dan Cumhuriyet Bayramı ve Kars'ın kurtuluşu için Anlamlı mesaj..

Cumhuriyet Bayramı Türkiye de coşkuyla kutlanacak. Tüm Hemşerilerimizi 29 Ekim’de Meydanlara bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 101. yaşını sanatla, kültürle ve konserlerle coşkuyla kutlayacağız.

 

 

Platform Başkanı Cem Şeker'den 30 Ekim Kars`ın 104. Kurtuluş Günü mesajı:

 

 

Doğunun güneşi Kafkasya'nın umut ışığı olan Kars’ın 104.günü kutlu olsun. Cumhuriyetin kuruluşunda büyük rol üstlenen Kafkas Ordusu ile Gazilik Unvanı alan ilk şehrimizdir Kars.

 

 

20 Eylül 1920 tarihi itibari ile Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa kumandasında başlayan ileri harekât çerçevesinde 30 Ekim 1920 tarihinde Serhat Şehrimiz Kars düşman işgalinden kurtarılmış ve yeniden anavatana katılımı sağlanmıştır. 104. yıldönümünü idrak ettiğimiz bu kutlu gün münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Doğu Cephesi Komutanı ve mümtaz kurtarıcımız Kazım KARABEKİR Paşa ile tüm silah arkadaşlarını ve şanlı ecdadımızı minnet ve hürmetle yâd ediyorum. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen Gazi Karslıların kahramanlık günüdür. Bugün 30 Ekim. Bugün, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün, Gazi Kars’ımızın gurur günüdür. Bugün Kars’ımızın Bayramıdır. Bugün, Karslılar olarak Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve sevincini yaşamaktayız.  Şahsım ve İzmir de yaşayan Gazi Karslı hemşerilerim adına saygılar sunarım.