İzmir'de Yangından Etkilenen Üniversite Öğrencisi Desteklerinizi Bekliyor

İzmir’de 15 Ağustos’ta Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkiinde ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerleriyle sanayi sitesine sıçrayıp mahallelerin boşaltılmasına neden olan geniş çaplı yangın uzun süren müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.




Ormanlık alanda başlayan yangının Onur Mahallesi’ndeki yerleşim yerine sıçramasıyla 17 evde ağır hasar oluştu. Yangından etkilenen ve evini kaybeden vatandaşlardan biri olan Yağmur M. yangın sonrasında yaşadıklarını İzmir TUMED’e anlattı.

İzmir TUMED yangından sonra da çalışmalarına devam ediyor


 

Yangında evleri tamamen yanan İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Yağmur M. öğrencilik hayatının önemli bir parçası olan laptopunu ve kıyafetlerini bile yangından kurtaramadığını belirtti. Öğrencilik hayatının devam edebilmesi için desteğe ihtiyacı olan ve kayıplarının telafi edilmesini isteyen Yağmur M. İzmir TUMED başkanı Bedri Yalçın tarafından gerçekleştirilen ziyarette yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İnsanlar resmen ölümden dönmüşken, canlarını zar zor kurtarmışken yangından etkilenen Onur Mahallesi afet bölgesi ilan edilmedi. Bizler evsiz kalmışken bu işlemlerin bu kadar yavaş olması bizleri çok fazla yordu. Net bir bilgi verilmediği için evi başıboş bırakamıyoruz. Yangında tahliye dahi edilmeyen, insanların kendi gücü ile çıktığı bir mahalleden bahsediyorum. Zorlukla çıktıkları evde anılar da evlerimizle birlikte kül oldu. Devletimizin hızlı şekilde prosedürleri halletmesini rica ediyoruz. Unutmamalılar ki buradaki insanlar her türlü desteğe muhtaç durumda. Özellikle de bir an önce buradaki evlerinin yapılması konusunda çalışmalara başlanmasını bekliyoruz.”İzmir TUMED’in genç üniversite öğrencisine destek olmak ve mahallede yaşanan sorunlara kulak vermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret sonucunda acilen tamamlanması gereken ihtiyaçlar belirlendi.

Destek olmak isteyen vatandaşların derneğimizle iletişime geçmesini rica ederiz.