İZMİR'DE FUHUŞ ÇETESİNE EŞ ZAMANLI OPERASYON!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince;  Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Fuhuşa Teşvik, Aracılık, Yer Temini veya Zorlama suçlarından yürütülen projeli soruşturma kapsamında  yaklaşık 3 ay süren teknik takip ve saha çalışmaları neticesinde, aralarında yaşı küçük olanlarında bulunduğu toplam 36 mağdura zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edilen Örgütün Liderliğini B.Ü’ nün yaptığı 13 şüphelinin İzmir’de bulunan adreslerine 05.08.2024 günü eş zamanlı operasyon yapılmış, şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda; suça konu birçok dijital materyal, yüklü miktarda para ve notların tutulduğu ajandalar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 08.08.2024 günü adli mercilere sevk edilen N.G, G.C ve H.Ş isimli 3 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, B.Ü, E.D, C.D, B.K, K.K, E.Ş, F.T, S.T, M.Ş ve M.L isimli 10 şüpheli ise TUTUKLANARAK cezaevine teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü  yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın mağdur edildiği tüm konulardaki haklı mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteği ile kararlılıkla sürdürülecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur ” dedi.