İzmir Büyükşehir, Bornova'ya bunu da yaptı

İzmir Büyükşehir Bornova'ya bunu da yaptı! İzmir Büyükşehir 'Bornova'nın ciğerine hançer sapladı…' Bornova Kazım Dirik Mahallesi 372 Sokak

İzmir Büyükşehir Bornova’ya bunu da yaptı!
İzmir Büyükşehir “Bornova’nın ciğerine hançer sapladı…”
Bornova Kazım Dirik Mahallesi 372 Sokak...
Bornova’yı bilenler bilir, Forum Bornova karşısıdır. Hani şu villaların olduğu yer.
Burası konut alanıdır. Bornovalıların oturduğu huzur bulduğu yer.
Eğitim seviyesinin yüksek olduğu yer. Başka bir deyişle “Solun kalbi” her seçimde Cumhuriyeti Halk Partisi burada “açık ara” farkla seçilir.
Akademisyenler, bürokratlar ve Bornova’nın saygın insanları burada oturmaktadır.
Tabiri caizse “bana ne ki, seçimde CHP’den kim gelirse gelsin ben ona oy veririm” denilir. Plan, projeye bakmadan… Öyle de olur zaten.
Siyasilerde buraya pek uğramazlar, -arada sırada- bilirler zaten “oradan birileri zaten bizden” derler…
Diğer partiler ise “aman gitsek ne olacak ki zaten kararları belli değişmez” deyip uğramazlar.
Belediye başkanlarının da o mahalle ile ilgili ne bir projesi vardır ne de bir vaadi…
Evet, sonunda ne oldu biliyor musunuz? Herkes “bana ne” diye diye İzmir Büyükşehir Belediyesi 372 Sokağa benzinlik ruhsatı verdi.
Yetmedi bir de gaz istasyonu ruhsatı verdi.
Aslına bakarsanız burası konut alanı, Büyükşehir Belediyede plan değişikliği yaparak geçiyor.
Gerçi sıkıntı yok nasıl olsa oy birliği ile karar verilmiştir.
Meclis toplantılarını izleyenler Ak Parti grubunun ve Tunç Soyer Başkanın kavgalarını üzülerek izledir. Tüm kararlar oy çokluğu ile geçerken neden böyle önemli konular, vatandaşı mağdur edecek rantlar oy birliği ile geçiyor?
Diyebilir siniz ki, komisyon üyeleri konuya hâkim değil!
…ama meclis hâkim, komisyonda hâkim… Çünkü o mahallede oturan İyi Parti Meclis üyeleri var, Ak Parti Meclis üyeleri var.
Şimdi diyeceksiniz ki, bu konu neden bu kadar önemli?
Burası Bornova’nın can damarı, konut alanı… Planlı yapıldığını düşündüğümüz bu iş yavaş yavaş ilerledi.
Dün “bana ne” diyenler bugün feryat ediyor. Hani derler ya “Cumanın gelişi perşembeden belli olur” işte tam da öyle oldu. Ne zaman usulsüz iş yeri açıldı, meyhaneler, mağazalar açıldı ses çıkmadı sonra yavaş yavaş plan işlemeye devam etti.
Bir, iki küçük işletme derken peşinden büyük işletmeler açıldı. Sonra meclis kararı ile ticari alana çevrilmesi, sonra “haydi biraz da eğlenceye yer verelim” deyip eğlence merkezleri açmalar ve bugün gelinen durum yüz metre yakınında küçücük çocukların eğitim aldığı, hayata karışmaya çalıştığı anaokulları diğer yanında konutlar yani demem o ki yerleşimin göbeği. Yola cephesi olmayan bir yer…
Evet, buradan uyarı!
Bornova Meclisi o sokağı değişsin ve cadde olsun, “kurala uyalım beyler” benden söylemesi sonra sıkıntı yaşarsınız.
Çünkü bunun arkası geliyor yakında o bölgeye sanayi de kurulur. Anadolu’da bir söz vardır, eskiler bilirler “Gelinin dili yok, kaynananın imanı…” tamda bizler için söylenmemiş mi? Bizler sessiz kaldıkça belediye o bölgede keyfi uygulama yapmakta.
Oh ne ala memleket… Konut arsasını al, planlamacın da meclisin üyesi olsun, imar komisyonunu da bağla bir güzel ticari alana çevir “bir koy on kazandır” bu da benden bu iş için espri olsun. Sonra ne derler bilir misiniz? Muhalefet ve iktidar el ele verip Hacivat ve Karagöz oyunu oynatıp izletiyorlar… Yani böyle önemli konularda bir oluyorlar, diri oluyorlar.
Şimdi ne mi olacak?
Askıda itirazlar olacak!
Geçte olsa birlik olunacak…
“Bornova Belediyesi!” ama gel gör ki onun da eli kolu bağlı, Büyükşehir Belediye oy birliği ile karar vermiş, komisyondaki hani o bölgede oturan İyi Parti üyeleri var ya onlar “EVET” demiş…
Bornova Belediye ne yapabilir ki, “bundan sonrası hukuki işlem” der susarım. Bekleyelim bakalım neler göreceğiz.