İzmir AK Parti kongreleri sancılı geçiyor

AK Parti'den İki Ayrılık: Yavuz Ağıralioğlu'nun Yanında Yeni Bir Yol

AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda dikkat çeken istifalar yaşanıyor. AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan ve partinin uzun yıllar sadık bir çalışanı, yaptıkları açıklamalarla AK Parti’den istifa ettiklerini duyurdular. İstifaların ardından, her iki isim de Türkiye'nin refahı için Yavuz Ağıralioğlu'nun siyasi hareketine katılacaklarını açıkladı.

İstifa eden siyasetçiler, ortak bir mesajla memleket ve millete hizmet yolunda yeni bir sorumluluk üstlendiklerini belirttiler. AK Parti’den istifa eden bir diğer siyasetçi, şu ifadelere yer verdi:

"Sevdalısı olduğum memleketime ve milletime, yeni parti ile hizmet etmek üzere yola çıkan Sayın Yavuz Ağıralioğlu'nun yanında yer alarak, memleketimin ve milletimin refahı için sorumluluk üstlenme kararı almış bulunuyorum. Büyük bir Türkiye hayali ile önce üyesi, sonrasında ise yürekten çalışan bir mücadelecisi olduğum AK Parti'den; hiçbir kırgınlık ve dargınlık hissi duymadan, istifa ediyorum."

Mustafa Arslan da benzer bir açıklama yaparak, partideki görevinden istifa ettiğini ve bundan sonraki süreçte Yavuz Ağıralioğlu’nun yanında yer alacağını belirtti.

Her iki isim de bugüne kadar birlikte çalıştıkları tüm arkadaşlarına ve kendilerine destek olan dostlarına teşekkürlerini sundu. Ayrıca, ortak bir vurguyla, "Memleketine bağlı ve milletine sevdalı insanlar, partileri ayrı olsa da değerleri ve sevdaları aynı olduğu sürece birbirlerinden ayrı kalamazlar," dediler.

Bu istifalar, Yavuz Ağıralioğlu'nun siyasi hareketine yeni bir destek eklerken, İzmir siyasi çevrelerinde dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.