İlhami Ahmed Örnekal İlkokulu Şenliklere Doymuyor

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde bulunan İlhami Ahmed Örnekal İlkokulu'nun 60 yıllık bir geçmişi var

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde bulunan İlhami Ahmed Örnekal İlkokulu’nun 60 yıllık bir geçmişi var.
Mezunları, projeleri, öğretmenleri ve okul yönetimi ile her gün yeniliklere imza atan İlhami Ahmed Örnekal İlkokulu bu kez de yazarlarla çocukları buluşturuyor.

Okul Müdürü Ayhan Karatop kitap okumanın, yeni nesil soruların çözümünde çocukların üzerindeki etkisini odaklayarak “Kitap Şenliğin” de yazarlarla çocukların buluşmasını, kitap okumanın ve kitap yazmanın önemini birinci ağızdan dinlemenin çocuklar üzerindeki etkisinin gelecekteki hayatlarında önemini bu etkinlik ile bir kez daha gösterdiğini dile getirmiştir. “Her şey çocuklarımız için… Çocuklar en çok eğlenmeyi sever, eğlenerek öğrenmek onlara keyif verir ve eğlenirken öğrendiklerinin her ne kadar farkına varmasalar da bunu hayatlarına uygularlar. Bizlerin burada amacı çocuklarımıza bir şenlik ortamı yaratmak…”
“Kitap alışverişini şenlik ortamında arkadaşları ile yapmalarını sağlamak. Okudukları kitapların yazarları ile buluşmalarını sağlayıp kitap okumanın önemini anlamalarını sağlamaktır.” diyen Okul Aile Birliği, “Kitap Şenliğine” tüm velileri de davet ederek daha sıcak bir ortam yaratmayı amaçlamıştır.

Hemen aklıma Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şöyle bir cümlesi geldi;
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir…”
Burada Atatürk kitap okumayı tutku derecesinde seven bir Türk Milleti görmek istemiştir. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden çocuklar olarak her bir cümlesini kendimize rol/model almaktayız.
Katkılarından dolayı İlhami Ahmed Örnekal İlkokulu Okul Müdürü Ayhan Karatop başta olmak üzere, müdür yardımcılarına, öğretmenlerine, okul aile birliğine, öğrenci ve velilerine teşekkür ederiz.

Esra Akgün