İLAYDA, KİCK BOKS'TA ELAZIĞ'IN GURURU

ELAZIĞ HAZAR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ CAHİT ESER, KİCK BOKS BRANŞINDA BÜYÜK BAŞARI KAYDEDEN ÖĞRENCİSİ İLAYDA YILDIRIM HAKKINDA KONUŞTU… Şartlar ve durumlar ne denli kötü olursa olsun sporun bedensel ve r

ELAZIĞ HAZAR ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ CAHİT ESER, KİCK BOKS BRANŞINDA BÜYÜK BAŞARI KAYDEDEN ÖĞRENCİSİ İLAYDA YILDIRIM HAKKINDA KONUŞTU…




Şartlar ve durumlar ne denli kötü olursa olsun sporun bedensel ve ruhsal açıdan büyük bir rahatlama etkisi yarattığına inanıyorum. Spor benim nazarımda stres düşmanıdır.

Elazığ Hazar Anadolu Lisesi’nde okuyan İlayda Yıldırım, geçen aylarda Ordu’da gerçekleşen Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye 3. sü olmayı başardı. Bu genç sporcumuz ve onu gibi azimli sporcular umut vaat ediyor.

Sporda ülkemizi temsil etmek ve al bayrağımızı her yerde dalgalandırmak için müsabakalara çıkan sporcularımıza destek, bir nevi boyun borcudur.

Biz İlayda Yıldırım’ı, okuduğu okulun müdürü Cahit Eser Bey’den dinledik.

Sporcumuzun okul müdürü Cahit Eser Bey’e, sporcumuzun mili antrenörü değerli hocam Zülfü Topuz’a teşekkür ederim. Genç sporcumuz İlayda Yıldırım’a İstanbul’da gerçekleşecek olan Kick Boks Dünya Kupası’nda muvaffakiyetler diler, başarıların devamını temenni ederim.

SORU1: Müdürüm öncelikle merhabalar… Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

-Adım Cahit ESER… Elazığ Karakoçan doğumluyum. Beden öğretmeniyim ama 2000 yılında itibaren çeşitli kademelerde okul müdürlüğü yapmaktayım.

“İLAYDA YILDIRIM’IN BU BAŞARISI BİZİ GURURLANDIRMIŞTIR.”

SORU2: Okulunuz bünyesindeki İlayda YILDIRIM geçen aylarda Ordu’da yapılan Kick Boks Şampiyonasında üstün başarı elde ederek Türkiye 3. sü oldu. Bu anlamlı başarı hakkında neler söylemek istersiniz?

-Tabii ki öğrencimiz olan İlayda Yıldırım’ın bu başarısı bizi gururlandırmıştır. Okulumuzu bu denli güçlü bir şekilde temsil etmeye çalışması onu da geçtim spor bünyesinde ülkemizi güçlü bir şekilde temsil etmesi ve ediyor olması takdire şayan bir durumdur. Bu durumda gençlerimize, sporcularımıza bizler destekçi olmalı, yanlarında durmalı ve onların başarılarına ortak olmalıyız.

“İLAYDA YILDIRIM’IN İLERİDE ÜLKEMİZE GÜÇLÜ MADALYALAR KAZANDIRACAĞINA İNANIYORUM.”

 SORU3: Dilerseniz İlayda Yıldırım’ı biraz anlatmak ister misiniz?

-Kendisi 9. Sınıf öğrencimiz. Onun için söyleyebileceğim ilk şey son derece özgüvenli olmasıdır.  9. Sınıf öğrencisi olmasına rağmen sporun verdiği güvenden ötürü hiç sıkıntı yaşamadı. Spor alanında son derece disiplinli bir şekilde çalışmakta olup spor akademisine gitme hayali üst düzeydedir. Ben İlayda Yıldırım’ın ileride ülkemize güçlü madalyalar kazandıracağına inanıyorum.

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİN HER OLUMLU KONUDA DESTEKÇİLERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

SORU4: İlayda’nın Kick Boks sporuna olan ilgisi diğer öğrencilerinizin spora bakış açılarını etkiliyor mu?

-Evet, İlayda’nın azmi ve sonrasında oluşturmaya çalıştığı başarılar elbette ki diğer öğrencilerimizin de spora ilgisini etkiliyor. Düzenli yapılan spor hem stresi azaltır hem de kişinin deşarj olmasını sağlar. Özellikle savunma sporları kişilerin daha hızlı düşünme kabiliyetini arttırıyor. Dolayısıyla öğrencilerimiz hem derslerine güzel bir şekilde çalışacaklar hem de kendilerini spordan yoksun bırakmayacaklar. İlayda’nın spora olan ilgisi sayesinde spora başlayan öğrencilerimiz var. Bütün öğrencilerimizin her olumlu konuda destekçileri olmaya devam edeceğiz.

SORU4: Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan Dünya Kupası Maçı’na ilimizi temsilen gidecek sporcular arasında İlayda Yıldırım‘da olacak. Son olarak sizin değerlendirmelerinizi öğrenebilir miyiz?

-İstanbul’da gerçekleşecek olan Dünya Kupası Maçı oldukça önemli.. İstanbul, Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmış olacak. Öğrencimiz İlayda’ya ve ilimizi temsil edecek diğer sporcularımıza kazasız belasız bir yarışma temenni ediyor, üstün başarılar diliyorum.

RÖPORTAJ İÇİN TEŞEKKÜR EDYORUM

-BEN DE SİZE VE GAZETENİZE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM…