Gücünü siyasetten alan memurlar!..

İki tür Devlet Memuru vardır

İki tür Devlet Memuru vardır. Biri araştırmacı mevzuatlara hakim diğeri ise sadece gücünü siyasetten alanlar….

... B O R N O V A L I ...

Milli Eğitim Bakanı, halkın ve sporun yararına devrim niteliğinde bir genelge yayınladı.

Nedir bu genelge? Bu genelgede okullarda yer alan halı saha, kapalı spor salonu, otopark, havuz vs. gibi tesislerin vatandaşın hizmetine sunulması yer almaktadır. İşlem basit. Yıllarca devletin olan yani vatandaşın vergileriyle yapılan sahalar vatandaşa parası ve vergileriyle kiralanacak.

Uyanık bir kaç işletme ufak tefek masraf yaparak, bu masrafı bağış adı altında yapıp vergiden düşürdüler. Şimdi “masrafımız var ne olacak?” diye soruyorlar


    Esasında masraf veya yatırım yok

    Yapılanlar zaten bağış adı altında vergiden düşürüldü.

    Velev ki yapıldı, mülk kullanım hakkı senin sadece..

    Sözleşmeler okul aile birliği üzerinden yapılıyor. İl ilçe müdürlüğünün bilgisi dahi yok.

    Bakanlık genelgesi var. Gündüz ders bitiminden öğrenciler okuldan ayrıldıktan sonra, İlçe Spor Müdürlükleri mahalle gençlerine tesisleri kullandıracak.


Bu proje devrim niteliğinde ama ne İlçe Spor Müdürlüğü ne de Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu sahiplendi. Sahiplenmeme sebepleri ise siyasi baskı. Nasıl yani? Bakan Bey siyasi değil diye mi?

Kimi İlçe Spor Müdürlüğü Bakan Beyin genelgesini sahiplenip işletmeciyi çıkardı. Kimi ilçe ise bana ne dedi ve gücün karşısında durmadı.

İlce Milli Eğitim’de değişen yalnızca müdürler değildi. İşleyiş aynı. Hantal yapı devam ediyor

Sahaların, tesislerin en çok olduğu ilçe Bornova. Bornova’da ilçe müdürü değişti. Sorunlar daha fazla arttı.

Nedir bunlar?

    Meslek edindirme okulunun malzemeleri kayboldu. Şimdi sorumlu, tek okul müdürü mü? Kabul Komisyonu, müdür yardımcısının hiç mi sorumluluğu yok. Müdür ayrılırken demirbaş listesi teslim edilmeliydi. Maalesef edilmedi.


Vekaleten müdürlüğe bakan müdür vekili kardeşinin firari aranması varmış, bunu en iyi bilen ilçe müdürü özellikle ona görev verildiği söyleniyor. Yakında sorunlar gün yüzüne çıkar.

2- Bornova Anadolu Lisesi kantini kapandı. Tüm sezon yasaklı ürün ve kayıt dışı satışların olduğu söyleniyor. Dev makinalar konuldu, kim ne sattı, kime sattı. Faturalar desen yok. Yeni ilçe müdürü bunun çözümü için hiçbir şey yapmadı, çünkü baskı varmış???

3- Halı sahalar, kapalı spor salonları, Otoparklar vs. bakanlığın genelgesine ve bizlerin yazmasına rağmen geri alınmadı. İlçe müdürünün tesis sahipleriyle toplantı yaptığı iddiaları Bornova’yı üzmüştür.

Strateji birimi neden işlem yapmaz. Kimler devrede. İlçe müdürlüğünün her fırsatta “siyasi baskı var” demesi doğru mu? Kim bu baskıcı siyasiler?

Buca ve Gaziemir bu çalışmayı tamamladı. Biraz örnek alınsa şimdiye konu biterdi.

Sayın müdürün, geldiği günden bugüne Bornova’dan çok Ankara’da mesai harcamasının ise “bu işi sahiplenmedi” yorumlarına sebep oluyor.

Bir diğer ve en büyük sorun ise okullarda kadrosu olmasına rağmen başka yerlerde görevlendirme adı altında memurların çalıştırılması.

Bu uygulama ise daha ilkokul aşamasında bir öğrencinin 6-7 öğretmen değiştirmesine sebep oluyor. Eğitim temelde bozulursa vebali büyük olur.

Biz bekleyip göreceğiz

Yazımızı kısa bir hikaye ile bitirelim

Denizde baba balık yavru balığa tehlikeleri gösteriyormuş.

Bak oğlum bu mürekkep balığı yaklaşma mürekkeple seni zehirler.

Bu elektrik balığı sakın yaklaşma Elektrik çarpar.

Bu köpek balığı yaklaşma yer

Diyerek denizde ilerlerken birden yulardan bir serpme tor atılıyor ve balıkların üzerine… Yavru balık  soruyor “bu nedir baba?”

Baba cevap veriyor


Bu tepeden inme evladım!.. Yapacak bir şey yok. Kaderine razı ol.

Şimdi Bornova ilçeye de bir şeyler tepeden geldi. Rizeli, söylentiye göre Cumhurbaşkanlığından referanslı. Bornovalılar yemez.

Ama neyse çıkar yakında kokusu..