Genç ortopediciden "merdivenaltı" uyarısı

Genç ortopediciden 'merdiven altı' uyarısı Daha çocukken,  babasına ait dükkanda çalışmaya başlayıp mesleği seven ve 'Ben bu işi, üniversite tahsilini de yapıp' sürdüreceğim diyen idealist bir Ortoped

Genç ortopediciden “merdiven altı” uyarısı

Daha çocukken,  babasına ait dükkanda çalışmaya başlayıp mesleği seven ve “Ben bu işi, üniversite tahsilini de yapıp” sürdüreceğim diyen idealist bir Ortopedik Protez Yapım ve Uygulamacı bir genç Mustafa Cem Erden… Doğuştan ya da kaza sonucu el ve ayaklarında problem olan insanlara yardımcı olan bir aileden gelen Erden, başka sektörlerde olduğu gibi kendi sektörlerinde de “merdivenaltı” diye tabir edilen atölyelerde sağlığa zararlı maddelerle üretilen protez ve ortezlerin insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ettiğini belirterek, hasta ve hasta yakınlarına uyarılarda bulundu.

Henüz küçük yaşlarında babasının atölyesinde üretilen ortopedik protez ve ortezlerle bir çok hastanın yaşama umutlarını ve hayata tutunmalarına vesile olmanın mutluluğu ile büyüyen Erden, İstanbul Aydın Üniversitesi  Ortopedik Protez Ortez Bölümü mezunu olan Mustafa Cem Erden, 1 yıl önce de kendi atölyesini kurarak hasta ve hasta yakınlarına en güvenilir malzemelerle yardımcı olduklarını söyledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi karşısı Ankara Caddesi üzerindeki “KAYRA ORTOPEDİ” adı altındaki mütevazi atölyesinde protez ve ortez üretimi yapan Erden, stajını da ünlü Alman tedarikçi bir firmada yaparak rüştünü ispatlamış ve güzel işler üretme azminde…

Son yıllarda, gıdadan parfümeriye, elektronikten oyuncağa kadar her alanda, ruhsatsız ve sağlıksız ortamlarda hazırlanan tüm ürünler gibi kendi sektörlerinde de eğitim almadan, sadece gelir amaçlı bu işe yapanların olduğunu belirtti.

Erden şöyle konuştu;

“Tüm ürünlerimizi, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriter ve normlar doğrultusunda üretiyoruz. Özellikle, Bakanlık onayı olmayan plastik, poliüreten,polietilen kullanarak yapılan malzemeler hastalarımızın sağlığı daha da tehlikeye sokmaktadır. Kaliteli ürünler kullanıp, Bakanlık onaylı ürünler işleyenlere göre diğerleri daha ucuz olabiliyor ancak insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. Biraz önce dediğimiz gibi, önce başka bir ürün gösterip, ödeme konusunda onay aldıktan sonra ikinci – üçüncü kalite malzeme kullanılmasına zaman zaman şahit oluyoruz. Bu durumlar, işini özümseyen, hasta sağlığını düşünen ortopedik protez ve ortez üretenleri üzüyor. Bu konuda tüketicilerimizin en dikkat etmesi gereken konu; alışveriş yaptığı işletmenin ruhsatına ve işletme geçmişine, güvenilirliğini sorgulamasını tavsiye ediyoruz. Bir diğer konu ise ise tüketicilerimiz, verdikleri siparişlerle, aldıkları sipariş arasında fark var mı yok mu, kullanılan ürünler Bakanlık onaylı mı onlara bakabilirler. Biz, henüz 2 yıllık bir işletme olmamıza rağmen, hasta ve yakınlarımızın güvenleri doğrultusunda işlerimize devam ediyoruz.” Diyerek, tüm hastalara şifa diledi.