Ege Üniversitesi'nde Dekan'a 'iftiradan" 10 ay hapis şoku

EÜ'de Dekan'a 'iftiradan' 10 ay hapis cezası Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Profesörü Mehmet Akif Erdoğru hakkında 'FETÖ terör örgütü' diyerek suç duyurusunda bulunan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof

EÜ’de Dekan’a ‘iftiradan’ 10 ay hapis cezası

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Profesörü Mehmet Akif Erdoğru hakkında ‘FETÖ terör örgütü” diyerek suç duyurusunda bulunan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Ayönü hakkında mahkeme, 10 ay hapis cezası verdi.

Yeni Türkiye

Ege Üniversitesi’nde iki profesörün “FETÖ’cü” davasında karar çıktı. 40 yıllık hoca Prof.Dr. Mehmet Akif Erdoğru hakkında CİMER’e suç duyurusunda bulun Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Ayönü’nün yargılandığı davada karar çıktı. Erdoğru’nun açtığı dava neticesinde FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığı anlaşılırken, Dekan Ayönü hakkında ise 10 ay hapis cezası verildi.

İzmir Adliyesi 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, “Sanığın eylemine ayan 5237 sayılı TCK’nun 267/1 maddesi uyarınca suçun işleniş şekli ve özelliği, yine sanığın amaç ve saikiyle, sosyal durumu ve suçtan sonraki davranışları dikkate alınarak 1 SENE HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASI, sanığın sabıkasız oluşu, geçmişi, sosyal, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları takdiri indirim sebebi kabul edilerek 5237 sayılı TCK’nın 62/1 maddesi uyarınca takdirden 1/6 oranında indirim yapılarak sanığın 10 AY HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA, Sanık hakkında yasal ya da taktiri başkaca artırım ve indirim sebebinin uygulanmasına yer olmadığını karar verilmiştir.” denildi.

Dava sonuçlanırken, Prof.Dr. Mehmet Akif Erdoğru yakın çevresine, “En ufak bir bağlantım olmamasına rağmen bize FETÖ’cü iftirası atıldı. Allaha şükür ki ‘çamur at, iz kalsın’ mantığı ile yapılan bu iftiradan mahkeme kararı ile de aklanarak çıktık. Bize bu iftirayı atanlar, adli yargı karşısında ceza aldı ise kamu vicdanında alırlar ve ilgililer de gerekeni yapar” dediği öğrenildi.