Ege Bölgesi Karslılar Platformundan Aykut Erdoğdu'ya Destek

İzmir de yapılan yerel seçimlerde, biz Karslılar olarak İzmirlilik bilinciyle hareket ettik. Mikro milliyetçiliğin ülkede yarattığı ayrılık ve bozgunculuğa hiç tenezzül etmedik. Bizler İzmirlilik üst bilinciyle hareket ettik. Fakat yerel seçimde bölgeselci ve hemşericilik anlayışıyla hareket edenler,istedikleri makam ve mevkileri doldurdu. Bu anlayışta, liyakat ve ehliyet kuralını hiçe sayarak kentin geleceğini sıkıntıya soktu.

Bizler Karsta doğsak ta evlatlarımızı İzmir de kucağımıza aldık.  İlk aşkımızı İzmir de bulduk. Canımız “sımışka” demek istese de biz “çiğdem” dedik. Kete ile kahvaltımızı yapsak da bayoza, hayır demedik. Ezcümle, bizler İzmirli olmayı üst kimlik olarak benimsedik. Karsı unutmadık; Kafkas Dansını, halayı, âşıklarımızı, kazımızı, örf, adet ve ananemizi yaşatmayı ve çocuklarımıza anlatmayı bir görev bildik. Kültürümüzü, İzmirlilik bilincine katkı olarak sunmayı hedefledik. Kendi kimliğimizle bu şehirde dost ve kardeşçe yaşamayı benimsedik. 

Siyasi partilerin listelerinde gerilerde olsak ta İzmir için çalışmayı hiçbir zaman bırakmadık. Onlar bizi yok saysa da biz hep var olacağız. Onlar bizi görmese de biz daha güzel, daha demokrat, daha özgürlükçü bir İzmir sevdamızı hiç terk etmeyeceğiz.

Şimdilerde de Sayın Aykut Erdoğdu üzerinden bir ikbalkavgası yapıldığına şahit olmaktayız. Şimdi soruyoruz sizlere, İzmir Belediyelerinde mevcut kadrolar, hangi hizmetleri getirdi? Yollar bir şehrin kan damarlarıdır. Şehrimizde trafik akışının durma noktasına gelmesi, bu şehri öldürmekte farkında mısınız? Şehir içinde ve çevresinde kaçak yapılaşma had safhada. Mevcut konut stoğu, depreme dayanımlı olmamasına rağmen, kaçak yapılaşıyoruz. Şehir içi kaldırım ve yollarımız ruh sağlığımızı ve araçlarımızı bozmakta. Şehir ekonomisi durma noktasında. Vatandaşlar belediye de iş bulmak için yarışır vaziyette. Kontrolsüz yabancı göçmen yerleşimciler, İzmir’in demokrat ve özgürlükçü anlayışını yok etmekte. Bu kadar sorun ve keşmekeşe rağmen, İzmir CHP dedi. Nedeni; özgürlüklerimizin, bu iktidar anlayışıyla yok olma tehdidi altında olması. İnanın bu sorunlar her vatandaşın aklında, İzmirliler CHP’ye son bir şans verdiler. Alınan oysayıları ve oranları ortada. Ülke genelinde CHP’nin oy artışı,İzmir’de olmadı…

Sayın Erdoğdu’nun bu şehre, daha tarafsız ve daha çözümcül bakacağı aşikârdır. İş, hayat ve siyasi tecrübesi bunun en büyük kanıtıdır.(1995 yılında Hazine Müsteşarlığı stajyer hazine kontrolörlüğüne atandı. Bir süre sonra hazine başkontrolörlüğüne getirildi. 2004 yılında ABD'de çalışmalarda bulundu. 2005 yılında ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi ("Certified Internal Auditor") unvanı aldı. Ayrıca Hazine Müsteşarlığındaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin başdenetçisi olarak görev yaptı.) Siyasi tecrübesi ise herkesin malumudur. Böyle bir değerin, İzmir de Büyük Şehir Belediyesinde Genel Sekreter olması bir kazançtır. İzmir sevdalısı olan Sayın Erdoğdu İzmir’e hiçte yabancı değildir.

İzmir de mevcut kadroların revize olması ve başarılı CHP yerel yönetimleriyle entegrasyonun kurulması ancak böyle tecrübeli ve ülke genelinde strateji üretmiş ve sözcülüğünü yapmış bir kişi ile olacaktır. Evet, Büyükşehir Belediye Başkanımız siyasi geçmiş olarak Erdoğdu’dan daha tecrübesiz olsa da bu tecrübe ona artı değer katacaktır. Erdoğdu bu görevi kabul ederek zaten büyük bir jest yapmıştır. Sayın Tugayın da daha güçlü bir şekilde, bir sonraki dönem de seçilmesi için bu fırsatı kaçırmaması gereklidir. Biz, bölgeselci ve mikro milliyetçi bir anlayışla tetiklenen yerel basın ve bu lobilere;Ege Bölgesi Karslılar Platformu olarak, İzmirlilik bilincimizle Sayın Erdoğdu’nun yanında olduğumuzu bildiririz. Sayın Erdoğdu; hemşerimiz olduğu için değil, İzmir’e değer katacağı için yanındayız. Bizler bu ayrıştırıcı anlayışla muamele edenlere de hiçbir platformda izin vermeyeceğimizi İzmir Kamuoyuna Sayılarımızla Arz ederiz.

Ege Bölgesi Karslılar Platformu adına; Bora Koçu ve Cem Şeker