DEVLET NEDEN MALINA SAHİP ÇIKMAZ?

Bornova’nın merkezinde yer alan, Bornova’nın en büyük ve işlek yerine elektrik firması baz istasyonu kurmuş oradan çok da güzel para kazanıyor.

Peki, Bornova belediyesi ne yapıyor?

Fotoğrafta da görüldüğü gibi; “Bornova Belediyesi” öylece bakıyor…

Bornova halkına hizmet etmek hakkını korumak için seçilen yeni belediye başkanı Ömer Eşki, Bornovalıların ve Bornova Belediyesinin hakkını korumalı!

Yıllar önce Bornova’da yapılan binaya enerji verilmesi için yer sıkıntısı vardı. Zamanın belediye başkanı vatandaş mağdur olmasın diye trafo yeri veriyordu.

Trafa konuluyor ve enerji sıkıntısı gideriliyor. Firma enerji verdiği için parasını alıyor. Bu yetmiyor baz istasyonuyla da anlaşılıyor ve kira alınıyor. Yer belediyenin yeri. Belediye vatandaştan geçti gelir ise elektrik firmasının. Emlak İstimlak Müdürlüğü kontrol etse yüzlerce böyle yer var. Bornova Belediyesi baka dursun enerji firması paraları topluyor.

Peki, bu durumda ne yapılmalı?

Elektrik firmasına 5 yıl geriye dönük “Ecrimisil kesilmeli…” bu para tahsilden sonra baz istasyonuyla oturup Bornova Belediyesi adına sözleşme yapılmalı. Parada Bornova Belediyesinin hesabına yatmalı.

…ama bu iş ivedilikle yapılmalı…

Her gün belediye zararda. Geriye dönük en fazla 5 yıl ecrimisil alına biliniyor. Bu yıl yapılırsa işlem 2019 kadar alınır 2025 de yapılırsa 2020 her geçen gün devlet zararda anlaşılmıştır. Sanırım bürokratlar konuya hâkim başkan yeni geldi.