Daha iyi görebilmek için hastaneye başvuran hasta görme yetisini yitirdi

Gözlüklerden kurtulup daha iyi görmek amacı ile akıllı lens ameliyatı olmaya karar veren hasta, İzmir Özel Ekol hastanesinde ameliyat edildi. Daha iyi görme umuduyla ameliyata giren hastanın dünyası karardı.

Son zamanlarda özellikle İzmir’de özel hastanelerde hastaların olumsuz deneyimler yaşadığına dair haberleri sıklıkla duymaya başladık. Bunun üzerine özel hastanelerde olumsuz deneyimler yaşayan hastaları ve yaşadıklarını araştırmaya başladık.

 

 

VARAN 1

Betül hanımın anlattıklarını aktarıyoruz.

Yıllardır gözlük kullanan Betül hanım, üstüne bir de nefes almakta zorlandığı için burun ameliyatı olmuştu. Aynı hastanedeki KBB doktorunun da tavsiyesiyle gözlüklerinin burnunu zorlayacağı gerekçesi ve gözlüklerden kurtulabileceği umuduyla ameliyat olmaya karar verdi. Bir yakınının da tavsiyesi ile Çiğli Ekol Hastanesi’nde Operatör Doktor Gökhan Erbakan’a muayene oldu. Gözlerinde bir enfeksiyon tespit edilen Betül hanım yaklaşık 6 ay tedavi için hastaneye gidip geldi. Her gittiğinde de bir çok cihaza girip çıktı. Göz röntgeni , ultrasonu , MR’ı , devletin karşılamadığı birçok ilaç yazıldı. İlaçların hepsini kullandı ve ciddi paralar ödedi.

6 ay sonra Doktor Erbakan, “Gözünüzdeki rahatsızlık iyileşti, artık ameliyat olabilirsiniz” dedi ve ameliyat günü kararlaştırıldı.

Muayeneler sırasında ameliyat o kadar güzel anlatılmış ki, “15 dakikalık bir operasyon çok kolay hemen oluyor. Artık gözlük kullanmayacaksınız” ifadeleri hastanın görme yetisini yitirmesiyle sonuçlanmış.

“Kornea nakli yapılmadan göremezsiniz”

Ameliyat günü iki gözüne de aynı anda müdahalede bulunulan ve akıllı lensler yerleştirilen hastanın hayatı işte o andan sonra geri dönülmez şekilde değişti. Ameliyat sonrası gözlerinde ödemler oluştuğu için görme durumu daha kötü hale gelen hasta, Doktor Erbakan’a kontrol için gittiğinde görmediğinden bahsedince yapılan kontrollerde “Göz ödem yapmış şu ilaçları kullan, zaten bu ameliyattan sonra görme en az 3 ay sonra tam olur” ifadeleriyle karşılaşmış. Aylar geçmiş ancak iyileşme olmamış, hasta hastaneye her gittiğinde gözleri için ücretsiz lensler verilmiş, hasta onlarca farklı ilaç kullanmış. Ancak hasta sağlığına kavuşamamış. Hasta hastane yönetimine başvurunca farklı doktordan ücretsiz muayeneler yapılmış ancak hasta yine de bir sonuç alamamış. Bunun üzerine farklı doktorlar farklı hastaneler deneyen hasta, her gittiği yerde aynı ifadeyle karşılaşmış. Hastanın gittiği tüm doktorlar “Artık yapacak bir şey yok. Gözünüze kornea nakli yapılmadan göremezsiniz” diyerek hastanın görme yetisini kaybettiğini ifade etmiş.

Hakkını yasal yollarla arayacak

Şu anda Betül hanımın sağ gözü görme yetisini tamamen kaybetmiş durumda. Sol gözü ise farklı bir doktorun lazer operasyonu ile yine gözlük takarak bir miktar görmeye başlamış. Ancak hayat konforunu da yitiren hasta, terfi beklerken işini bile değiştirmek zorunda kalmış. Yıllarca bir sürü doktor, bir sürü ilaç kullanmasının sonucunda marketlerdeki etiketleri bile okuyamaz hale gelmiş. Betül hanım şimdi yaşamını idame ettirmeye çalışıyor. Göz rengi değişen, göz kapağı düşen ve kornea nakli bekleyen Betül hanım, hakkını yasal yollarda aramaya çalışıyor. Bir daha kimsenin başına böyle bir olay gelmemesi için kendisini mağdur edenlere dava açmaya hazırlanıyor.

Sizleri Betül hanımın kısa hikayesiyle buluşturduk. Aynı mağduriyeti yaşayan kişilerin hikayelerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.