Karşıyaka'ya İthal Aday İstemiyoruz

Karşıyaka'nın insan profili bakımından son derece müthiş ve güzel bir ilçe oldugunu dile getiren Berber  "Burada önümüzdeki yerel  seçimlerinde hüsrana uğramamak için adayın Karşıyakalı olması şart. Özellikle önümüzdeki seçimde Karşıyaka halkı bu sefer partiye değil adaya oy verecek" dedi.

Bir esnaf olarak birebir yapmış olduğu anket çalışmalarının bunu gösterdiğini hatırlatan Berber şu açıklamayı yaptı;

"Bu uyarının dikkate alınmasını istiyorum. Biz ya da başkası kim seçilirse seçilsin, eleştirilere öncelik ve önem verirse başarılı olur. Karşıyakalıların yapmış ya da hayal etmiş olduğu proje ve önerileri hayata geçirince beğeni oranı artıyor, eleştiri azalıyor. Yoksa Karşıyaka, çok özgür bireylerin yaşamış olduğu bir ilçe… Yapılan her şey çok çabuk eleştirilebiliyor ya da yöneticileri zor duruma sokabiliyor. Bu yüzden seslere kulak vermek, başarının tek anahtarıdır. Karşıyaka ’da mevcut yapılacaklar belli… Biz seçilirsek Karşıyakalıların sesine kulak vereceğiz."

Karşıyaka Belediyesi’nin 5 yıllık süreçte yetkileri dahilindeyapabileceklerini hayata geçirmeye çalıştığını başarılı ya da başarısız buna halkın karar vereceğini belirten Berber, "Bizler Bununla birlikte ‘Daha fazla ne yapabiliriz?’ diyerek bu yönde çabalayacağız. Nerede olduğunuzu bilmiyorsanız nereye gideceğinizin hiç önemi yoktur. Stratejik plan çalışmasına da nerede olduğumuzu çevreyi irdeleyerek başlamalıyız. Stratejik planlama dilinde ‘Çevre Etüdü’ diye adlandırılan bu çalışmanın, kontrol edebildiğimiz çevre ve kontrol edemediğimiz çevre olmak üzere ikili bir yaklaşımla yapılması gerekir. Kontrol edebildiğimiz iç çevre, bizimle (şirket, ülke, yerel belediye) ilgilidir. Bu aşamanın amacı, belediyenin güçlü yönlerini ve iyileştirilmesi gereken yanlarını ortaya çıkartmaktır. Kontrol edemediğimiz dış çevre ise, belediyenin dışında kalan, ancak, belediyeyi etkisi altında tutan çevredir. Bu aşamanın amacı ise, belediyeyi etkileyen, teknolojik, sosyal, ekonomik, siyasal, hukuksal vb. alanlardaki fırsatları ve tehditleri ortaya çıkartmaktır" dedi.

NEREYE GİDECEĞİMİZİ BELİRLEMELİYİZ.

Volkan Berber açıklamasına şöyle devam etti;

"Gelecekte, nerede olmak (şirket, ülke, belediye) istiyoruz? Gelecekte olmayı arzuladığımız durum, stratejik planlama dilinde ‘vizyon’ ile ifade ediliyor. Vizyon, değişimi planlayan bir belediyenin üst yönetimi için bir referans ve dönüm noktasıdır. Güçlü bir vizyon, belediye yönetimini, belediye çalışanlarını ve yörede yaşayanları bir arada tutup geleceğe yönlendirerek motive eder ve bir rehber görevi görür. Önemli olan, vizyonun belediye yönetimi, belediye çalışanları ve yöre halkının katılımcı bir biçimde belirledikleri, içtenlikle benimsedikleri ve birtakım halinde peşinden koşmalarını sağlayacak bir ifade olmasıdır. 

Stratejik plan oluşturmanın ‘Neredeyiz?’ ve ‘Nereye gitmek istiyoruz?’ soruları yanıtlandığı zaman, iki nokta arasındaki farklar, açıklar, eksikler gözükmeye başlar. Stratejiler, mutlaka belediyenin stratejik iş hedeflerine ve vizyonuna götürecek biçimde olmalıdır. Bu husus, sistemli ‘hedef yayılımı’ yaklaşımı ile yapılır. Sistemli hedef yayılımından kastedilen, belediye yönetimi hedeflerinin, belediye stratejik iş hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak tasarlanması, belediye çalışanlarının hedeflerinin de belediye yönetim hedeflerini gerçekleştirecek şekilde belirlenmesidir. Sonuç olarak;

Yaşam alanımız Karşıyaka’mızın stratejik plan yaklaşımı ile yönetilmesi önemlidir ve başarı için kaçınılmazdır. Stratejik Plan’ın oluşturulması, uygulanması ve izlenmesi bir bütündür ve sürdürülebilir olmalıdır. Stratejik Plan çalışmaları Belediye Yönetimi tarafından benimsenmeli; yönetim, çalışanlar halkımız bu çalışmalara fiilen katılmalıdırlar. Ben buradan Yeni seçilecek olan Karşıyaka'mızın geleceğini belirlenmesinde öncü rolü üstlenecek Belediye Başkanı ve ekibine şimdiden başarı dileklerimi iletiyorum."