ÇİĞLİ'DE KAÇAK LÜKS OTEL

ÇİĞLİ’DE KAÇAK LÜKS OTEL

İddialara göre Çiğli’de otel olarak yapılması planlan binaya otel ruhsatı verilemedi. Çiğli Belediyesi de pansiyon ruhsatı vererek faaliyete başlattı. 

Binanın İmar Kanununa aykırı olarak yapıldığı, zemin etüdünün doğru yapılmadığı deprem yönetmeliğine aykırı olduğu ve bu sebeple depremde riskli bir yapı olduğunu, binanın gerekli belgeleri karşılamadığı ancak lüks otel olarak faaliyetine devam ettiği yapılan iddalar arasında. 

 

 

 

Daha vahim olan iddia ise belediyeye gelen müfettişin dosyayı gözden kaçırmadığı, inceleyip raporunda sunduğu söyleniyor. Ancak kirli bir güç, mühürlenmesi ve faaliyetten men edilmesi gereken bu bina ve işletmenin faaliyete devam etmesini sağlıyor. 

İddalar arasında bahse konu mülkün CHP’den hatırı sayılır bir kişiye ait olduğu bu sebeplede devleti temsil eden belediye memur ve bürokratların elini kolunu bağladığı söyleniyor. 

Bu iddalar doğru ise siz yetkililere soruyoruz;

İzmir deprem bölgesinde olan bir il ve Çiğli zemin konusunda en hassas ve riskli ilçelerden birisi iken denetimsiz veya eksik denetimli bir bina ve işletme nasıl olur?

Belediye binayı ve işletmeyi mühürlediğini ve ruhsatını iptal ettiğini iddia etmekte o zaman neden işletme hala faaliyette peki bu durumda mühür fekki (mühür bozma) işlemi yapılmış mı? Yapıldıysa eğer faaliyetine devam eden otel için tekrar işlem yapılarak savcılığa tutanağı gönderildi mi?

İlçe mülki amirinin bu konuda bilgisi var mı? Müfettiş raporunu incelemiş mi? İncelediyse konu ile ilgili ne tür işlemler yaptı?

Kültür İl Müdürlüğü konu ile ilgili ne yaptı? Denetim yaptı mı? Yaptıysa işletme neden açık?

Siyasi rant için kanun ve yönetmeliklere aykırı bu işletmede konaklama yapmak için gelen konudan bihaber onca masum insanın hayatını riske atmaya değer mi?

Bu iddaların cevaplarını bekliyoruz.