''Burhan Özfatura'dan Bornova'ya ciddi yatırım''

 

‘’Burhan Özfatura’dan Bornova’ya ciddi yatırım’’

İZMİR’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI YARIŞTA

Mevcut adaylar yerlerini korumak için çaba sarf ederken kimi kendine yakın vekillerini kimi ilçe başkanını kimi de Büyükşehir Belediye Başkanını arkasına alarak yerini garantilemek veya yarışta yer bulmaya çalışıyor.

Siyasetin cilvesi işte, daha dün Büyükşehir Belediye Başkanına hakaret edenler bugün yanında yer almaya güç kazanmaya çalışıyor ancak bilinmeli ki Büyükşehir Belediye Başkanının bile yeri garanti değil. İzmir’in Büyükşehir ve 30 ilçesinin içerisinde yeri garanti olan iki belediye biliniyor. Birincisi Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ikincisi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ.

 

Birde İzmir siyasetinin temel taşlarından Burhan Özfatura var, İzmir’de Chp üzerinde etkisi olan ve Chp Genel Başkanıyla bire bir görüşen İzmir’e ve Bornova’ya yön veren İzmir’in önde gelen siyasetçilerinden birisidir. Mustafa İduğ, siyaseti iyi bilen ve okuyan dengeleri bilip ona göre hareket eden bir siyasetçidir. Burhan Özfatura, Chp genel başkanı bilgisi dahlinde Mustafa İduğ’la ciddi bir protokol yaptı. Onun için Mustafa İduğ’a bir dönem daha ihtiyaç duyulmaktadır. Tuncay Özkan’la da görüşmede ilçe başkanı Ertürk Çapın’ın olması tuzu biberi olur.

 

Burhan Özfatura

Eski belediye başkanı derler, biz tecrübeli belediye başkanı Burhan Özfatura, Burhan Bey’in otizm derneği İzmir çocukları için çalışmasını sürdürüyor. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Otizim Vakfı, Kurarak hayatını otizimli çocuklara adadı.

Aldığımız bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Burhan Özfatura ile görüşme yapan Sayın İduğ Bornova için güzel projeler olduğunu gösterir. Görünen o ki Bornova’da müthiş bir proje başlayacak.

 

Yerel seçimlerde neler olacak,

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ adaylığı alırsa bir ilki başarır. Tarihinde ilk kez Bornova da iki defa üst üste belediye başkan adayı olma unvanı olur. Peki, böyle olursa Olgun Atilla ne yapar, Ak Parti’nin aday olması dâhilinde yerel seçimde Bornova’da ciddi bir seçim olur. Dengeler her an değişebilir.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Olgun Atilla’nın Çamdibi ve Bornova’da hatırı sayılı oyu mevcut. Aradaki farkın kapanma ihtimali de vardır. Lakin kaliteli bir siyaset olur. Bornova ve İzmir için hayırlısı olsun…