BUGÜN BAYRAM... ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR...

BUGÜN BAYRAM ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR… 'Bugün bayram erken kalkın çocuklar' derdi, Barış Manço! 'Bugün bayram erken kalkın çocuklar

BUGÜN BAYRAM ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR…



“Bugün bayram erken kalkın çocuklar” derdi, Barış Manço!
“Bugün bayram erken kalkın çocuklar.
Giyelim en güzel giysileri,
Elimizde taze kır çiçekleri, üzmeyelim bugün annemizi”.
Bir rüya gördüm bu sabah, hafiften bir müzik sesi ama ne olduğunu tam olarak hatırlamasam da etrafım da beyaz bulutlar vardı, her yer bembeyaz bulutlarla kaplıydı.
Üstümde beyaz bir elbise, hayranlıkla beyaz bulutları izleyip müziğin eşliğinde kendi etrafımda dönmeye başladım, o kadar huzurlu nefes alıyordum ki bunu anlatması imkânsız. Birden hava aydınlandı, gökyüzü masmavi, güneş o kadar güzel aydınlattı ve ısıttı ki etrafı; her yer ışıl ışıldı.
Gözlerim kamaştı, artık gökyüzüne bakamıyordum gözlerimi ovuşturmaya çalışırken. Bir el tuttu elimden ve beni yere doğru çekti, yemyeşil zemin rengârenk çiçekler…
Mis gibi bir koku…
Huzur vardı, hayat vardı!
Çiçekler o kadar güzeldi ki koparmaya kıyamadım, yerlere uzanıp onları sevdim, okşadım.
Ciğerlerim yanana kadar taptaze kokularını içime çektim.
Sonra tekrar bir el uzandı ve beni ayağa kaldırdı. Kulağıma bir şarkı fısıldadı.
İşte o şarkı benim bugün söylemek istediğim ve yıllar boyu hepimizin diline dolanan olan o şarkıydı “Bugün bayram erken kalkın çocuklar.” evet!
Ben bir çocuktum!
En güzel bayramlar çocuklarla yaşanan bayramlardır…
Yeniden çocuk olmak, o günlere dönmek belki imkânsız ama içimizde hep canlı duran o çocuğu hatırlamak ona sarılmak ve onunla birlikte bayram kutlamak en güzeli…
Hayat devam ediyor; günler haftaları, haftalar ayları o kadar hızlı kovalıyor ki bazen geriye dönüp bakacak vaktimiz bile kalmıyor.
O yüzden diyorum ki; önemli olan bizim içimizdeki çocuğu yaşatmaya devam etmemiz.
O huzurlu oldukça biz hep mutlu oluruz. Biz mutlu oldukça etrafımızda ki herkes mutlu olur.
Boşuna dememişler “Mutluluk bulaşıcıdır…” diye.
İçindeki küçük çocuğu yaşatan, yaşatmak isteyen, etrafına saf ve temiz bir sevgi ile bakabilen, kısacası gülebilen ve bir bayram sabahı tüm sevgisi ile “İYİ BAYRAMLAR” diyebilen herkese, “MUTLU, HUZURLU, SAĞLIKLI NİCE BAYRAMLAR!” diliyorum.
Esra Akgün