BORNOVA'DA TARİHE GEÇECEK MECLİS...

BORNOVA'DA TARİHE GEÇECEK MECLİS!

BORNOVA’DA TARİHE GEÇECEK MECLİS!

... B O R N O V A L I ....

Nisan Ayında toplanan meclis gündeme damgasını vurdu. Meclis açılışından tutun komisyonların belirlenmesine kadar, yani hararetin hiç eksilmediği görüldü.

Bunlar önemli ama biz resmin büyük kısmına bakalım, ne bu şimdi? Tabi ki Bornova AK Parti Grubunun başarısı… Denetim komisyonunun özveriyle çalışması, eksikleri tespit edip madde madde, isim isim, yazması hepsi ince detaylar. Bu konular yürek işi beyler… Kimse de böyle detaylı çalışmaz.

Geçen yıl denetim komisyonu üyesi, isim yazmıştı yazmasına sonra baskılar ve açıklarından dolayı raporu değiştirmişti. Tabi bu dönem üç önemli komisyonda ödüllendirilmesi de bu işin ballı kaymağı.

Bu yıl gerçekten iyi bir çalışma yapılmış, Mehmet Turu’nun gençlik ve Bornova sevdası, Akın Dalgıç’ın geçen yılki enerjisiyle iyi bir takım çalışması olmuş. Ekip de zayıflık olursa başarı olmaz…

Bizlerin her zaman söylediğimiz ve söylemekten de yorulmadığımız bir tezimiz var; MUHALEFET, İKTİDARIN ÇALIŞMA MOTORUDUR…

Bu kadar eksik tespit edildikten sonra inşallah belediye başkanı da bürokratı ve ekibini gözden geçirir. Diğer tezimiz; GAZETECİLİK, YALAKALIK – YAĞCILIK DEĞİL.. Doğum günü organizasyonları gibi televelo gazeteciliği yapmıyoruz biz.  Gazetecilik onurlu ve gururlu bir meslek, yani gazetecilik yürek işi…

Gazete siyasilerin ve bürokrat için yol gösterici olmalıdır… Araştırıp, doğru haklı haberler yapılırsa insanlar itibar eder.

Şimdi diyeceksiniz ki bu da neydi?

Bizler bas bas bağırdık, “belediye bürokratları siyasetçilere kanunlar ne diyorsa yapması için destek vermeli. Gasp edilen onlarca yerden ecrimisil alınmaması, tahliye edilmemesi, yıkımların yapılmaması, araçların kontrollerinin yapılmaması, aşırı yakıt tüketimi, şoförlerin alkollü araç kullanması gibi…”…

Memurların beyanı… Akşam 17.00’dan sonra araçların park edilip sabah 08.00’da iş başı yaptığı, sonra şoförlere yüksek ve fazla mesai vermeler, vs…

Bunların hepsi kayıtlarda mevcut…

Artık müfettiş mi ister başkan yoksa “tüm sorumluluk benim mi” der bilemiyorum… Bekleyip göreceğiz. Biz bu arada denetim komisyonu üyelerine teşekkür ederiz bir Bonovalı olarak. Çünkü bizim yazılarımız dikkate alınmış ve araştırılmış. Doğruları, yazıp bizi haklı çıkardılar biz isim yazmadık, ulaşamadık onların raporu işte burada buyurun hep birlikte okuyalım;

BULGU - 64

-HALİL ÖZTÜRK OTOMOTİV A.Ş.

-MEHMET CEYLAN YAPI MALZEMELERİ TİC. LTD. ŞTİ.

-AVCILAR YAPI

-YAZGAN ŞARAPÇILIK

Firmaları başta olmak üzere yıllardan beri belediyemize ait yerleri kullanan firmalardan herhangi bir gelir elde edilmediği görülmüştür.

Konunun tarafımızdan ifade edilmesi üzerine ilgili müdürlükler 3194 sayılı İmar kanununda işgalciden ecrimisil alınması yer almaktadır ve ilgili yasa maddesi gereğince Belediyemiz bütçesine ciddi gelir tahakkuku sağlamıştır. Yine 3194 sayılı İmar kanununda yer alan ve 2887 sayılı yasanın 75.maddesine göre “İşgal edilen taşınmaz mal idarenin talebi mülkiye amirince en geç 15 gün içinde tahliye ettirilir ve üzerinde yapı varsa yıkılarak yıkım ve enkaz götürme bedeli işgalciden tahsil edilir” der ve buna göre bu yerlerin tahliyesinin yapılması gereği bürokrasiye iletilmiştir. Bugüne kadar büyük ölçekli yerlerin bu durumunu devam etmesine ilişkin ilgili firmalardan bağış, yardım vb. alınması dikkat çekmiştir. Daha önce ecrimisil alınan yerlerin de tahliyesi istenmemiş , kiracılık durumuna dönmüş gibi ve yanlış ve usulsüz tebligatlar ile hukuk birimlerine aktarılıp zaman tanınmasına fırsat verilmiştir.

BULGU -65 Ecrimisil işlemlerinden bir diğeri de YAZGAN ŞARAPÇILIK A.Ş. ve kullanmaya devam ettiği bilinmekle beraber, bir meclis kararı ile kiralama yoluna gidelim şeklinde bir girişimde dahi bulunulmamıştır.

BULGU -66 … 2021 yılında toplam 287 yapıya kaçak işlemi yapılmış ve Bornova merkezinde hiçbir kaçak yapıya yıkım uygulanmadığı mühür fekki yapılan yapılarla ilgili olarak da suç duyurusu başta olmak üzere hiçbir işlem yapılmadığı görülmüş, bu durumun kaçak yapılaşmayı özendirdiği yıllar içindeki artıştan anlaşılmıştır.

BULGU -67 Araçların GPS kayıtlarının sözleşmeye rağmen sağlıklı bir şekilde olmadığı saat 17:00’dan sonra GPS kayıtlarının yapılmadığı , bu soru sorulduğunda ilgili bürokratın mesaiye kalmıyoruz cevabını verdiği ancak mesai ücretlerine bakıldığı zaman mesai ücreti ödendiği Başkan yardımcıları başta olmak üzere bazı araçlara imtiyaz tanındığı ve gps sisteminin olmadığı , bazı araçların gps sistemlerinin el ile müdahale edilerek kapatılabildiği , ilgili firmanın bu konuda uyarısı olmasına rağmen düzenlemeye gidilmediği , aylarca gps kaydı alınamayan araçlar olduğu ve dolayısıyla yapılan işin de ücretinin sağlıklı bir yere ödenmediği görülmüştür.

Vs. Vs. Tüm maddeler açıkça gazetede yayınlandı. Bizim diyeceğimiz bu kadar. Bundan sonrası hukukun işi…