Bornova'da Roman kadınlara özel gece

Roman Kadınlara özel gece Roman Kadınlara özel gece Bornova Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği etkinlikte Tarlabaşı semti sakini Roman kadınlar doyasıya eğlendi

Roman Kadınlara özel gece



Roman Kadınlara özel gece

Bornova Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Tarlabaşı semti sakini Roman kadınlar doyasıya eğlendi. İlçenin, en önemli yerleşim birimi ve genelde Roman vatandaşların ikamet ettiği semtte kurulu bulunan Dernek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle mahalledeki halı sahada eğlence düzenledi. Aynı zamanda Dernek binasının da bulunduğu mahalledeki etkinliğe, havanın soğukluğuna aldırmayan çok sayıda kadın katıldı. Aynı zamanda Bornova Belediye Meclis Üyesi olan Bornova Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Göksel Ceviz, “Kendi imkanlarımızla düzenlediğimiz bu etkinliği inşallah geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Evde, iş yerinde, dahası ortak yaşamda en büyük emekçi olan kadındır. Ulu Önderimizin dediği gibi: 'Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınların korunduğu değil, korunmaya ihtiyaç duymadığı bir dünya oluşturalım. Başta eşim Fato Göksel Ceviz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım. İyi ki varsınız” dedi.

Özgürlüğü simgeleyen mor renkli şalların dağıtıldığı, çeşitli ikramların yapıldığı etkinlik daha sonra yerel sanatçı Yasin Parlak’ın söylediği hareketli parçalar eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.