Bornova'da köşk tahsisine Güldoğan'dan öfke

Büyükşehir'in köşk tahsisine Güldoğan'dan öfke… AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'daki bir köşkü Levantenler için tahsis edeceğini belirterek, 'Levantenl

Büyükşehir’in köşk tahsisine Güldoğan’dan öfke…

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki bir köşkü Levantenler için tahsis edeceğini belirterek, “Levantenler de bizim kültürümüz ancak aynı imtiyazlar neden Yörük Türkmenlerine sağlanmıyor?” diye sordu.

Ahmet Çetinkaya – Yeni Türkiye

Yörük Türkmen Federasyonu tarafından Karaçam Köyü, Sabuncubeli yolu üzerinde oluşturulan OBA YÖRÜK TÜRKMEN KÜLTÜR MERKEZİ’ni (OBA MÜZE) ziyaret eden AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, “Bu kültürün yaşatılması için güzel işler başaran, Türk’ün özü Yörük Türkmenlerini tebrik ediyorum” dedi. Güldoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin bir proje dahilinde, Bornova’daki köşkü Levantenlere tahsis edeceğini de belirterek, “Levantenler de bizim kültürümüz ancak, sadece elit bir kesime böyle bir tahsis yapılmasını yadırgıyoruz. Aynı imtiyazlar, bu ülkenin mayası olan Yörük Türkmenlerine de sağlansın” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Kadın Kolları’nın yanı sıra ilçe yönetimi ile birlikte OBA MÜZE’deki kahvaltı programına katılan AK Parti İlçe Başkanı Güldoğan, “Parti olarak, bu toplumun öz kültürüne her zaman sıcak bakan bir gelenekten geliyoruz. Ancak, bazı kesimler ise bu topluma her zaman yukarıdan bakmayı alışkanlık haline getirmiş, elitlerle bir ve beraber olmayı maharet sayanları görünce de üzülüyoruz. Duyuyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi, sadece Bornova’da bir köşkü Levantenlere tahsis etmekle kalmayıp, buranın tefrişatını da yapacakmış… Bunu öğrendiğimizde gerçekten de üzüldük… Ulu Önder Atatürk’ün ‘Nerede dumanı tüten bir Yörük çadırı görürseniz, orada hayat vardır ve bu ülkeye hiçbir şey olmaz” diyerek övgüler düzdüğü Yörük kardeşlerimize ya da hemşehri derneklerine aynı iltimaslar tanınıyor mu?... Maalesef hayır… Levantenler de bizim kültürümüz, baş göz üstüne ancak aynı şekilde davranılsın… Ben şimdi, bir Yörük Kültür derneği olarak Büyükşehir’e gittiğimde bana tarihi bir köşkü tahsis ederler mi?... Niye bu ayrıcalık… Biz Anadolu olarak, ayrıştırıcı değil, birlik – beraberlik içinde olmalıyız. Yörüğü, Çerkezi, Lazı, Kürdü ile Anadolu’daki bu üniter yapıyı koruyabilir ve aynı yere oturtabilirsek kimse bizim karşımızda duramaz” dedi.