Bornova'da bayan öğretmenlere veli dayağı!..

Bornova'da üç öğretmene                okulda veli şiddeti İzmir – Bornova'da bir öğrenci velisi, çağrıldığı okulda öğretmenleri darp etti

Bornova’da üç öğretmene                okulda veli şiddeti


İzmir – Bornova’da bir öğrenci velisi, çağrıldığı okulda öğretmenleri darp etti. Şiddetin dozunun arttığı olayda üç bayan öğretmenin darp edilmesinin yanı sıra hiçbir yetkilinin sahip çıkmadığı iddiaları ise şaşırttı.

Olay, Bornova Çamdibi’ndeki Reşat Güntekin Ortaokulu’nda bugün meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, okulda eğitim gören bir öğrencinin velisi, çocuğu ile ilgili görüşme yapılmak için okula çağrıldı. Öğrencinin babası geliyor ve görüşme için müdür odasına alınıyor. Odada üç bayan öğretmen ile veli görüşürken, anlaşılamayan sebep veli bir anda öğretmenlere saldırıyor. Üç öğretmeni de darp eden öfkeli veli, odadaki masa ve sehpaları dağıttıktan sonra kayıplara karışıyor.

Haber verilmesi üzerine okul müdürü olay yerine gelirken, tutanak tutuluyor, hastanede darp raporu alınıp  üst amir olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü de olaydan bilgilendiriliyor.

İddiaya göre İlçe Milli Eğitim Müdürü, ne kendi olay yerine gidiyor, ne de bir şube müdürünü gönderiyor.

Bornova’ya atandığı ilk tanışma toplantısında “Okul müdürü yok, hepiniz, hepimiz öğretmeniz, eğitimciyiz” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu tutumu yadırganıyor.

Yazılarımızı takip eden okuyucularımız hatırlayacaktır…

“Gelen, gideni aratır” demiştik..

Şimdi ilçe genelindeki eğitimciler, “Önceki milli eğitim müdürümüz olsa böylesi bir olay karşısında işini – gücünü bırakır yanımızda olurdu” demekteler.

İşin vahimi ise yeni müdürün, okul müdürlerine “şikayetçi olmayacaksınız” talimatı verdiği yönünde. Söz konusu dayakçı velinin siyaseten güçlü olduğu söyleniyor.

Bu iddialar doğru ise, yandı gülüm keten helva….

Hani, siyasi değil, bürokrattınız… Oldu mu şimdi..

Her ne sebeple olursa olsun, hiçbir öğretmene hem de okulda el kaldırılamaz. Hele hele bayan öğretmenlere..

İlçe müdürü ses vermezse, sendika sessiz kalırsa, hukuk birimi bir şey yapmazsa kim kimin hakkını arayacak…

Hani ADALET iniz…

Yazık, çok yazık…

Not: 1... Edinilen son dakika bilgisine göre, öğretmenlerin bağlı olduğu sendika konuyla ilgili basın açıklaması yapmak istemiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü "Ben hallederim, gerek yok!" demiş.

Not; 2... Savcılığa şikayet için gitmek isteyen darp edilen öğretmenlere de ne hikmetse izin (!) çıkmamış...

İyi de kardeşim... Siyaset HALK için yapılır... Siyaseti arkanıza alıp, hatırı sayılır birilerinin yakınları olmanız size hangi hakla öğretmene dayak atma, hakaret etme hakkı veriyor..

Bu ilin ve ilçenin sahibi siz misiniz...

Bu ilçenin Kaymakamı, Belediye Başkanı var.. Bu ilin, böyle konulara çok duyarlı bir Valisi var...

Bu konu burada bitmez...

Hiç kimse kusura bakmasın.. sağlık çalışanlarına, eğitimcilere son yıllarda artan darp ve şiddetin önüne geçmek için bu fiili gerçekleştirenlerin siyasi kimliği ya da başka etiketlerine bakılmadan gereken ceza verilmelidir.

NOKTA....