Bornova'da "bağımlılıkla mücadele" çalıştayı

Bornova'da 'bağımlılıkla mücadele' çalıştayı Bornova'da bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Kaymakamlık koordinasyonunda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık (teknoloji ve kumar b

Bornova’da “bağımlılıkla mücadele” çalıştayı

Bornova'da bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Kaymakamlık koordinasyonunda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık (teknoloji ve kumar bağımlılığı), Bağımlılık ve Genç ile Bağımlılık ve Kadın konularının “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı ve ilçede bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayının açılışı   5 Nisan 2022 Salı  günü Bornova’da gerçekleştirildi. Birçok kurum ve kuruluşun yönetici ve idarecilerinin yer aldığı çalıştayda Bornova Kaymakamı Fatih Genel, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop ve  Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. V. Tevfik Oğuz açılış konuşması yaptılar.

İki gün boyunca devam edecek olan  çalıştay ile toplum katılımının sağlanarak tüm tarafların içerisinde yer alacağı, herkesin sorunları ve çözüm önerilerini rahatlıkla dile getirebileceği, sorun ve çözüm önerilerinin tartışılması, uygulamaları kolaylaştırıcak fikir ve önerilerin sunulması, yenilik getirecek, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmeleri, yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmalarının katılımcılar ve kamuoyuna aktarılabilmesi amaçlamaktadır. Çalıştayda kamu kurum kuruluşları, Akademisyen, doktor, diş hekimi, eczacı, öğretmen, öğrenci, hemşire, asker, polis memuru, imam, okul müdürleri, Muhtar, gazeteci, sporcu, ev hanımları, şoför, kantin işletmecisi gibi toplumun birçok alanından kişiler yer almıştır.