Bornova Meclisi'nde Kültür Adası ve Kızılay imarı tartışması

Bornova Meclisi'nde Kültür Adası ve Kızılay imarı tartışması İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Mahfel'den başlayıp, Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'ne kadar olan bölümde uygulamak istediği BORNOVA KÜLT



Bornova Meclisi’nde Kültür Adası ve Kızılay imarı tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Mahfel’den başlayıp, Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’ne kadar olan bölümde uygulamak istediği BORNOVA KÜLTÜR ADASI protokolü ile Bornova Belediyesi’nin Kızılay Mahallesi’nde uygulamaya koyacağı kentsel yenileme tartışma konusu oldu. Kızılay Mahalle sakinlerinin plana itiraz edeceği ve Meclis’e geleceği haberleri üzerine polis ve zabıta ekipleri meclis girişini kontrol altına alarak ziyaretçi girişine izin vermedi. Daha sonra yapılan görüşmede, Kızılay Mahallesi sakinlerinden 5 kişilik bir temsilci grubuna randevu alınarak Başkan’la görüşme sözü verildi.

Meclis toplantısında imar planı oylanırken, AK Parti’nin şerhine rağmen oy birliğiyle geçti. AK Parti Grubu, Kızılay Mahallesi ile ilgili planla ilgili şert metninde, “Kızılay Bölgesi imar planı revizyonuna yapılan itirazlar haklı görülmekle beraber, plan bütününde sağlanan kamu yararı gözetilerek, imar planı sonrasında yapılacak uygulamalarda karşılaşılacak sorunların çözümü için imar planı değişikliği yapılması koşulu ile uygun görülmüştür” görüşüne yer verildi. Daha sonra, 5’nci maddeden 19’ncu maddeye kadar komisyonlardan geldiği şekliyle yapılan oylamada maddeler “oybirliği” ile geçti.

AK PARTİ GRUBU: KÜLTÜR ADASI PROTOKOLÜ FARKLI, SIKINTI OLUŞTURUR

Mecliste oylanacak maddeler arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin BORNOVA KÜLTÜR ADASI ile ilgili hazırladığı protokol ile Bornova’da konuyla ilgilenecek STK’lara tahsis edilecek Cumhuriyet Evi de tartışma konusu oldu.

AK Parti Meclis Üyesi Hatice Yıldırım, Büyükşehir ile Bornova Belediyesi’nin hazırladığı protokolün farklı olduğu belirterek, “Protokolde yer belli değil. Cumhuriyet Evi ya da başka bir yer olduğu belli değil. Elimizde bu kadar güzel bina varken neden tek derneğe sunuyoruz. Protokolde de bir değişiklik oldu. Altındağ’daki STK merkezinde faaliyetlerini sürdürmesini öneriyoruz” dedi.

Başkan İduğ ve CHP Grup Başkan Vekili Bahar Gürsul ise protokol değişiklikliğinin söz konusu olmadığını belirttiler. İduğ, “Protokolde herhangi bir değişiklik söz konusu değil.. Sıkıntı olacağını sanmıyorum” demesinin ardından madde oy çokluğuyla ile geçti.