Bornova da İstihdam Fuarı, İşveren ile İşçileri Buluşturdu

Bornova  Belediyesi tarafından düzenlenen bornova İstihdam Fuarı, 80 firmanın katılımıyla iş arayan vatandaşlar ile işverenleri bir araya getirdi. Fuarda işsizliğe karşı mücadele vurgusu yapıldı, binlerce istihdam sağlanması hedefleniyor.

İşveren ile işçi Bornovada İstihdam Fuarı'nda buluştu

Bornova Belediyesi "İşsizliğe karşı mücadele" diyerek bornova da İstihdam Fuarı'nı düzenledi

İzmir - Bornova Belediyesi, işveren ile işçiyi Bornova Büyük parkta İstihdam Fuarı'nda buluşturdu. 84 firmanın katıldığı  fuarda  Bornovada işveren ile iş arayanların buluşması sağlandı. işsizliğe karşı mücadele mesajı verildi.

 


Bornova da İstihdam Merkezi bünyesinde son 6 ayda  binlerce  vatandaşa iş bulunurken, projenin genişletilmesi ve daha çok vatandaşa iş imkanı sağlanmak maksadıyla 17 ekim de Bornova Büyükparta istihdam Fuarı başladı. 100 lerce kurumsal firmanın katıldığı fuar, Bornova  Belediye Başkanı ömer eşki konuşmasının ardından açılışını yaptı. Bornovada bornovalıların yoğun ilgi gösterdiği fuarda binlerce vatandaşa istihdam sağlanması amaçlanırken, işsizliğe karşı mücadele mesajı verildi.

 

 

İstihdam fuarında konuşan Bornova Belediye Başkanı ömer eşki, "Ekonomik kriz süreci içerisinde Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi işsizlik. Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bornova da çok sayıda işsiz vatandaş var. Biz sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu kardeşlerimize istihdam sağlamak için caba gösteriyoruz. Kariyer merkezimizde bu konu ile alakalı  yetkin personellerimizle mevcut, onlar gerekli süreci ilerleterek işveren ile işçiyi buluşturuyor. Bu çerçeve içerisinde bugün burada 3 gün sürecek bir istihdam fuarı açtık. Bir farkındalık oluşturmak, sesimizi duyurmak, işveren ile işçi arayanı bir araya getirmek için stantlar açtık. Yüzlerce firma katıldı ve stantlarını gezdiğimde 3 ile 5 bin arasında personel ihtiyaçlarının olduğunu öğrendim.Bornova sanayi  bakımından izmirin önemli.ilcelerinden öncelik  Bornovada oturan hemserilerimiz.işveren icin sevris masrafi olmayacak.. İnşallah fuarının bitimine kadar vatandaşlarımıza binlerce istihdam sağlamış olacağız" dedi.