Bornova AK Parti İlçe Başkanı Koray Toprakçı'dan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'ye Yurt Eleştirisi

Yurda Niyet, Bürolara Kısmet

Bornova Belediyesi’nin 2022 yılında hizmete açmayı planladığı, Merkez Hükümet Konağı arkasındaki binanın öğrenci yurduna dönüştürülmesi projesi, 2024 yılına kadar tamamlanamadı. Uzun süre geciken proje nihayet bitti, ancak bu kez de belediyenin yurt projesinden vazgeçtiği ve binayı hizmet binası olarak kullanma kararı aldığı iddia ediliyor. Gerekçe olarak mevcut hizmet binalarının depreme dayanıklı olmadığı ileri sürülüyor.

Öğrencilere Destek mi, Geciken Hizmet mi?

Devlet tarafından Ege Üniversitesi içerisinde 14 bin kişilik yurt kısa sürede tamamlanırken, Bornova Belediyesi’nin kendi belirlediği süreyi iki yıl aşarak bitirdiği binayı yurt olarak kullanmaktan vazgeçmesi, öğrenciler ve vatandaşlar arasında tepkiyle karşılanıyor. Belediye, bir yandan taşınmazlarını satarken, diğer yandan yurt olarak planlanan bu binayı hizmet binası olarak kullanmayı planlıyor. Vatandaşlar, “Madem bina ihtiyacın var, neden taşınmazlarını satıyorsun? Bu kaynakları daha verimli kullanarak yeni hizmet binaları yapamaz mıydın?” sorusunu soruyor.

 

 

Ekstra Kaynaklar Nereye Gitti?
Binanın kaba işleri 25 Milyon TL, ince işleri ile beraber 70 – 80 Milyon TL’ye mal olduğu söyleniyor. 
Başkan Sorulara Cevap Veremiyor mu?

Belediyenin yurt projesinden neden vazgeçtiği ve bu konuda yapılan harcamalarla ilgili kamuoyuna net bir açıklama yapmaması, soru işaretlerini artırıyor.

 

 

İZBAŞ Bina Tadilatı Gerçekten 2.500 TL mi?

Eski binanın güçlendirilmesi için ilk olarak 11 milyon TL bedelle ihale yapılmıştı. Daha sonra bina kız yurdu olarak düzenleneceği gerekçesiyle, ihaleyi alan firma yeniden davet edildi ve pazarlık usulüyle ek olarak 14 milyon TL daha harcama yapıldı. Toplam maliyet 25 milyon TL’ye çıktı. Ancak bugün gelinen noktada, sanki bu paralar harcanmamış gibi yurt projesinden vazgeçiliyor.

Vatandaşlar, “Madem yurt yapılmayacaktı, neden bu ekstra harcama yapıldı? Bu paralar Bornovalıların cebinden çıktı” diyerek tepki gösteriyor. Belediyeden bu konuda da şeffaf bir açıklama bekleniyor.