Bayraklı Meclisi'nde 'diğerleri" tartışması



... B A Y R A K L I L I ....

 

Bayraklı Meclisi’nde “diğerleri” tartışması

Bayraklı Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis toplantısında, Belediye’nin resmi sitesindeki formda yer alan “erkek – kadın  ve diğerleri” seçeneği tartışma konusu oldu. Encümen üye seçimi ve komisyonların belirlenmesinin ardından görüşmeler sona ererken, dilek ve temenniler bölümünde AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, belediye sitesinde yer alan online formdaki cinsiyet bölümüne ilişkin eleştirilerde bulundu. Formda yazan “erkek, kadın ve diğerleri” seçeneğine meclis üyeleri de tepki gösterdi.

Bunun üzerine Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise “Sizin, insana, yaratana hürmetiniz yok. Vatandaşı bu şekilde aldatmayın. Klasik şov. Biz yeri zamanı geldiğinde kim mazlumsa kim mağdursa, yanında durmasını biliriz. Buradaki konu teknik bir hatadır. Formu dolduran arkadaşın dikkat etmemesinden dolayı yapılan bir işlemdir. Kasti bir işlem değildir” demesi AK Parti grubunu öfkelendirdi.

Grup başkan vekili Abdullah Aktaş “Ben bir meclis üyesi olarak değil. Bir baba olarak soruyorum ilk ve orta öğretim öğrencilerine sorulacak soru mu?.. Küçük dimağlara DİĞERLERİ diyerek sapıklıkları meşrulaştırma düşüncesini kınıyoruz” dedi…

Daha sonra AK Parti Grubu meclis salonunu terk ederken, “İlçenin onca meselesi varken, çözüme yönelik çalışma yokken sadece şov yapanları halkımız görüyor” diyerek tepki gösterdiler.