Başkan Ünal Işık'la Porta Cafe'de doğruya doğru…

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Ege Basın Yayın Derneği (EGE BAYDER) üyesi gazeteciler Aydan Yalçın, Hüseyin Ergün ve Cevdet Laçinkaya'yı Gaziemir Belediyesi'nin bir iştiraki olan Porta Cafe'de ağırladı…

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Ege Basın Yayın Derneği (EGE BAYDER) üyesi gazeteciler Aydan Yalçın, Hüseyin Ergün ve Cevdet Laçinkaya’yı Gaziemir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Porta Cafe’de ağırladı. Buluşmada, Başkan Işık, gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı ve Gaziemir’e yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.


Gaziemir için Porta cafe ne anlam ifade ediyor?
Porta Cafe uygun fiyatları ile Gaziemir halkının bu enflasyon ortamında biraz dışarıda vakit geçirmesi ve keyifli anlar yaşaması için dizayn edilen bir yer, Ancak sadece uygun fiyatlı hizmet sunan bir mekân olmadığını vurgulayan Işık, buranın aynı zamanda sosyal bir proje alanı olduğunu belirtti. “Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi’ne ortak olan kadınlarımız burada mutfağımızda üretim yapıyor. Bu sayede hem kaliteli ürünleri ucuza sunabilirken, kadın istihdamına da katkı sağlıyoruz” diyerek bu girişimin önemine dikkat çekti.

 

 

Porta Cafe de fiyatlar nasıl
Sadece 145 TL ye Porta Cafe de harika bir kahvaltı yapabilirsiniz, Çay 8TL (Yeni zam geldi 6 TL‘ydi) Türk Kahvesi 25 TL, burada fiyatları çok uygun tuttuk, amacımız kar etmek değil, bu yüksek enflasyon ortamında vatandaşımız dışarıya çıkıp biraz nefes alsın, ailesi yâda arkadaşları ile keyifli vakit geçirirken hesap yüksek gelecek diye düşünmesin istedik.


Belediye Başkan adaylık süreci nasıl gelişti?
Enteresan bir hikâyedir, Aday adaylığı sürecinin sonuna doğru karar başvurmaya karar verdim, ailem sürekli yanımdaydı ve destekçim oldular, Adaylığım açıklandığı gün evde sadece ailem ile birlikteydim, telefon geldi hayırlı olsun adaysın dediler, yine de televizyonda alt yazı olarak adaylığımı görmeden bir şey yapmadık, sonrasında direk yattım, sabah çok erken kalktım doğruca İzban istasyonuna gittim, işe giden vatandaşlarla konuşmaya başladım, tepkiler o kadar güzeldi ki “o an anladım biz bu seçimi kazandık.”
“Oldukça borçlu bir belediye devraldınız. Bu dönem birçok sorunla boğuşuyorsunuz. Belediye başkanı olduğunuz için hiç pişmanlık duydunuz mu?” sorusu üzerine Başkan Ünal Işık hiç pişman olmadığını söyledi., “Bu dönemde birçok belediye gibi bizimde borçlarımız var . Bu nedenle daha fazla mesai harcamak zorundayım” dedi. Yoğun tempoya rağmen Gaziemir’e hizmet etmekten hiç pişman olmadığını ifade eden Işık, sadece belediye başkanı olduktan sonra bazı şeyi çok özlediğini ifade ederek, Torununa artık eskisi kadar zaman ayıramadığını ifade eden Başkan Işık, “onunla doyasıya zaman geçirmeyi çok özledim” diyerek duygularını paylaştı.


Gaziemir nasıl bir ilçe?
Gaziemir’in belediye başkanları için çok zor bir ilçe olduğunu belirten “Gaziemir çok zor bir yer. Halkının eğitim seviyesi yüksek, oldukça bilinçli ve siyasete ilgi duyan bir halk. Böyle bir yerde başkanlık elbette zor, ama bu zorluktan keyif alıyorum. Halkın bu kadar politik olması, bu kadar sorgulayıcı olması beni daha da çok çalışmaya teşvik ediyor” dedi.
Geçen dönem Gaziemir Meclisi tartışmalar ile gündemdeydi.


Mecliste artık eskisi kadar tartışmanın olmadığını da belirten Işık, meclis üyelerinin alınan kararları sorgulamalarını ve eleştirmelerini beklediğini belirterek, “Ben de meclis üyeliğim döneminde uygun görmediğim kararlara itiraz ederdim. Bu yüzden kendi dönemimde de meclis üyelerinin kararları sorgulamalarını, eleştirmelerini beklerim. Kesinlikle alınacak kararlar konusunda dayatmacı olmam. Bu nedenle Gaziemir meclisinde eski tartışmaların çok yaşanmadığını söyleyebilirim” diye ekledi.
Bazı başkanların rakiplerini siyasetin dışına itmeye çalıştığını ama kendisinin Aday adaylığı döneminde rakibi olan bir ismi Gaziemir Belediyesi’nde önemli bir göreve getirdiğinin hatırlatılması üzerine; “Ben kim bana rakip olmuş ya da kim bana rakip olabilir diye bakmam. Görev vereceksem, o işi en iyi yapanı görevlendirmek isterim. Liyakat en önemli konudur, ben de işini iyi yapacak kim varsa, kişisel hırslarla değil, bu işi yapar mı ona bakarım. Ayrıca Beş yıllık görev sürem sonunda belki ben bir daha belediye başkanı olmak istemeyeceğim. Ya da Gaziemir halkı bir daha beni başkan olarak görmek istemeyecek. Belki de partim bir daha aday göstermeyecek… O halde neden benden sonra bu görevi yürütebilecek insanların önünü keseyim? Ben siyasette her zaman bu anlayışa karşı çıktım” dedi.


“Satın alma, Sahiplen”
Sokaktaki hayvan dostları için “satın alma, sahiplen” kampanyası başlattıklarını da duyuran Işık, Gaziemirlileri, belediyenin veterinerlik biriminden kontrolleri yapılmış, aşılanmış ve kısırlaştırılmış patili dostlarımızı sahiplenmeye davet etti. “Bu konuda çevremi de sıkça teşvik ediyorum” diyerek, hayvanların sahiplendirilmesinin önemine dikkat çekti.

 

 

Fuar İzmir’in Gaziemir’e katkı sağlayıp sağlamadığının sorulması üzerine büyük katkı sağladığını söyleyen Işık, “Açıldığı günden beri ilçedeki oteller tam dolulukla çalışıyor. Misafirlerimizi Gaziemir’in esnaf lokantalarında ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Eskiden gelen misafirler Kordon’da ağırlanmayı beklerdi, ama ben onları Gaziemir’de lezzetli yemekler yiyebilecekleri esnaf lokantalarına götürüyorum. Gaziemir’den dışarıya çıkmaya gerek yok. Burada işini çok iyi esnaflarımız var. Gaziemir içinde, misafirlerimizi daha lezzetli yemek yiyebilecekleri, daha mutlu olabilecekleri mekânlarda ağırlamayı tercih ediyorum” dedi.

 

 

Son olarak, Gaziemir trafiğinin rahatlayacağı müjdesini veren Başkan Işık, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırladıkları ulaşım projesiyle Gaziemir trafiğinde büyük rahatlama olacak.


Ege Basın Yayın Derneği olarak bize verdiği samimi cevaplar için Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Ünal Işık’a çok teşekkür ederiz.