Başkan Gümrükçü, CHP Büyükşehir grup başkanvekilliğine aday

Başkan Gümrükçü, neden grup başkanvekilliğine aday! İzmir siyasetinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor

Başkan Gümrükçü, neden grup başkanvekilliğine aday!

İzmir siyasetinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi, kısa bir süre önce CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği seçiminde aday olacağını açıklamıştı. Bu açıklama, CHP grubunda “işlerin yolunda gitmediği” bu yüzden de Başkan Gümrükçü’nün “BEN ADAYIM” açıklamasını erken yaptığı görüşü etrafında toplanıyor.

Bu güne kadar hiçbir belediye başkanının CHP grup başkan vekilliğine adaylığının söz konusu olmadığı öğrenilirken, Başkan Gümrükçü, “İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği seçiminde aday olacağım. Ben istiyorum, talibim ama tabi bunun kararını meclis verecek" açıklaması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon seçimleri önümüzdeki Nisan ayında yapılacak. Komisyon seçimlerinde, mecliste grubu bulunan tüm partilerin de Grup Başkanvekilleri seçilecek. 2019 seçimlerinden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanvekili, Meclis Birinci Başkanvekili ve CHP Grup Başkanvekili görevlerini sürdüren Mustafa Özuslu'nun, Grup Başkanvekilliğini bırakmak istediği iddiası kulaktan kulağa yayıldı. Bu iddianın ardından CHP meclis grubunda hareketlilik başladı.

Grup Başkanvekilliği için Büyükşehir Meclis Üyelerinden Cenap Börühan, Murat Aydın, İrfan Önal, Bülent Sözipek, Ceyhan Kayahan'ın ismi kulislerde dolaşırken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den flaş adaylık açıklaması geldi.

 

Gümrükçü’nün sorular üzerine “Evet.. Bu görevi istiyorum ve adayım” sözleri CHP ve muhalefet kuliserinde farklı yorumlara sebep oldu.

Özellikle CHP içinde, “Başkan Gümrükçü, mevcut grup başkanvekilinin uygulamalarından rahatsızdı, bu yüzden aday oluyor” sesleri yükselirken, farklı kesimlerden de “Bugüne kadar hiçbir metropol belediye başkanının adaylığı söz konusu değilken Başkan Gümrükçü’nün ısrarla ‘adayım’ demesi manidar… Sayın Gümrükçü, belli ki bazı gelişmelerden rahatsızdı bu yüzden aday oluyor” yorumları yapıldı.