BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Kars eski Belediye Başkanı Selahattin Filtekin vefat etti…

1984 – 1994 yılları arasında, iki dönem SHP’den Kars’ta Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2007’de Cumhuriyet Halk Partisinden millet vekili adayı olan, dürüst kişiliği ile her zaman saygı ve sevgi ile anılan Selahattin Filtekin, Ankara’da vefat etti…

Filtekin, ailesinin büyüğü ve kanaat önderi Selahattin Filtekin, Kars’ta görevi boyunca kalıcı hizmetlerle adından söz ettiren önemli bir isimdi. Hayatını kaybetmesi Kars’ta ve Ankara’da büyük üzüntü yarattı.Filtekin’in cenazesi, 2 Temmuz (Salı) günü Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ahmet Hamdi Akseki Cami’de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Filtekin’in Ankara’daki evinde taziyeler kabul edildi.

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Başkanı Tuncay Bakırhan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filtekin ve Çobanoğlu ailesine taziyede bulundu. Filtekin ailesi, Genç yaşta siyasete Atılan Parti meclis üyesi Uğurcan İrak ve Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Tolga Çobanoğlu'nun da aynı zamanda dedesi olan Filteki'nin siyasette doğru ve dürüstlük ilkesini ondan ögrendiĝini ve siyasi idolü olduğunu ifade etti.

Kars’ta doğup büyüdüğü evde de taziyeler kabul edileceğini duyurdu. Taziyeler, 6, 7, 8 Temmuz tarihlerinde Kars İstasyon Mahallesi'nde kabul edilecek olup, 8 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecektir.

 

 

Gelen vekillerden AK Parti İstanbul milletvekili Şamil Ayrım Dem Kars vekili, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Ağrı vekili Nejla Demir, CHP Artvin milletvekili ve Meclis İdare Amiri Uğur Bayraktutan, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Deniz Demir, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Alparslan Yüce, Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir,  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Eski Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Başkanları; Taner Toraman ve Mustafa Aras, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri Ahmet Recep Tekcan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Cumhuriyet Halk Parti Meclis Üyeleri, Melisa Uğraş, Sinem Kırçiçek, eski milletvekilleri Selahattin Beyribey, Selami Yiğit ve Eski Devlet Bakanı Mehmet Alp, eski Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Naif Alibeyoğlu…