BAKAN'IN GENELGESİ HAVADA KALDI!.

BAKANIN GENELGESİ HAVADA KALDI…



BAKANIN GENELGESİ HAVADA KALDI…

... B O R N O V A L I ....
Milli Eğitim Bakanı, spordaki sıkıntıları görmüş ve demiş ki “çözüm kolay!”
“Bir ilçenin mahallelilerinin spor yapma hakkı var!”
…ama gel gör ki yer sıkıntı var. Tesisleri yıllar önce birilerine verilmiş ve sonuç olarak parasını veren spor yapıyor… Milli Eğitim Bakanımız hastalığı görmüş ve tedavisini bulmuş.

“Halkın tesisleri halkın hizmetine verilmelidir.” demiş. Demiş demesine ama bu davasında yalnız kalmış. Bakan bey kadar bu davayı sahiplenen olmamış. Yıllar önce evrak üzerinde alınan ve yıllardır amacı dışında ruhsatsız kullanılmaya devam etmiş söz konusu bazı tesisler...
Durmayıp birde üstüne üstlük burayı kullananlar “biz yatırım yaptık, yatırım bedelimiz ödensin çıkarız ödemezseniz süresiz buradayız” demişler.
Vay halimize…
Bizler kimlere kaldık…
Evet, buralara yıllar önce tesisler yapılmış ve bu tesisler bağış adı altında yapılmış, vergiden de düşürülmüş.
Sanırım unutuldu şöyle de bir şey var, “Devlet kurumlarındaki sözleşmeler kurum ihtiyaç durumunda fes edilir…”
Bir grup kiracıların aba altından sopa gösteriyor olması, bakanlıkla görüştük tamam, içişleri bakanlığının tamam demesi gibi sözleri hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü pandemi döneminde içişleri bakanımızın ismini kullanarak açıklama yapılmıştı. O dönemlerde her yer kapalıydı. Kısmen belirleyici yerlerin açılması için izin çıkmıştı ve halı sahalar başkanlıkta konuştuk halı sahalar da açılacak diye basında ve sosyal medya da yayıldı. Bunun üzerine bakanlık açıklama yapmak zorunda kaldı, bunun sonunda da gerekli yasal işlem başladı.
Evet, şimdi Milli Eğitim Bakanımızın bu kararı Türk Gençliği için milattır…
Bunun da üç sac ayağı vardır; birincisi belediye üzerine düşen görevi yapar. İkincisi spor il ve ilçeler projelerle Milli Eğitim Müdürlükleriyle koordineli çalışır. Üçüncü ve en önemlisi ise Milli Eğitim mal sahibidir…
Yıllarca ruhsatsız ve kontrolsüz çalıştırılmış, şimdi belediye mühüründen sonra Çevre İl Müdürlüğünden yapı/kayıt belgesine müracaat etmeleri kafalarda soru işareti bıraktı…
Mal sahibi Milli Eğitim, kiracılar; kiracı değil, işgalci durumundalar. Sözleşmeler bitmesine rağmen geriye dönük sözleşme yapılması da nedir?
İşte bu durum da bakanlığın elini kolunu bağlamak içindir.
…ama bakanlık kararlı!
Kiracılarda umutlu. Şimdi ne olacak?
“Ne de olsa bakan değişir yeni bakan da unutur, biz de işimize bakarız” diyorlar. Yalnız kalmış bakanlık ne yapabilir? Milli Eğitim personelleri ve mülkü amirler işe el atmadıkça…
Bakanımız kararlı beyler… Çünkü en zor ilde İstanbul’da bunu başardı… İzmir’de neden olmasın?
Bizim idealist bir spor il müdürümüz var, gününün çoğunu kurumda geçiriyor. Ciddi yatırımlar getirdi İzmir’e ve göreceksiniz ki İzmir Türkiye’ye örnek olacak!
İzmir Türkiye’nin spor üssü olacak… Tesislerle ilgili bakanlığın görüşü net, tesisler gençliğin hizmetine sunulacak… Çünkü “Her bireyin spor yapma hakkı var…” Buna bakanımızda dâhildir. Anadolu’nun yetenekli çocuklarına tesis kazandırmanın en iyi yolu o mahalledeki okul tesislerinden geçer.
Bakan Bey’in bu projesi umarım tutar, tutarsa sporda devrim yaşanır.