Azerbaycan Türkleri, Nevruz şölenini coşkuyla kutladı

Adı Nevruz Azerbaycan Türkleri Nevruz şölenini coşkuyla kutladı Sevgi ve iyilik hayatın gerçek enerjisidir

Adı Nevruz
Azerbaycan Türkleri Nevruz şölenini coşkuyla kutladı



Sevgi ve iyilik hayatın gerçek enerjisidir. Bu anlamda zaten herkes iyi olma çabası gösterirse, hayat daha yaşanılır olur. Sevgiyi yaşamda kalıcı kılınırsa bunun adı Aşk olur aşkı yüreğe işlerse bununda adı TÜRKÜN bayramı Nevruz olur...

Bu anlayışla Karabağlar Belediye Başkanlığı ve Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyonu yönetimi olarak Nevruz ateşini yakmak üzere 21 mart pazartesi Uğur Mumcu parkında halka açık muhteşem bir Nevruz Bayramı geçirdik. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP, MHP, İYİ PARTİ İl yöneticileri, ilçe Başkanlar, Belediye Meclis üyeleri, Azerbaycan Kültür Dernekleri, Bir çok STK temsilcileri ve halkın Katılımlarıyla; Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Azerbaycan Türkleri Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı, Prof. Dr Fikret Türkmen'in konuşmalarından sonra Roza Ibadova Kocamazın Türkiyem şiirini okuması sonrası Azerbaycan müziği eşliğinde Azerbaycan ezgiler ve Nevruz geleneğine uygun ikramlar ve Nevruzun geleneği olan Yumurta tokuşturma, bayram coşkusuna coşku kattı.