Akşener'den İmamoğlu-Yavaş yanıtı: Günü geldiğinde bakılır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde işbirlikleri yapılabileceğini ifade etti.

Afyonkarahisar’da önceki gün programını takip eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, özetle şunları söyledi: “(Her ilde belediye başkan adayı çıkarma kararınız İstanbul ve Ankara’yı da kapsıyor mu?) Yerel seçimler yüzde 50+1 değil, onun için ben bütün partilere, ayrı ayrı girmemiz açısından bir çağrıda bulundum. Ama nereye doğru gider bilmiyorum. Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi bir çalışma yapıyoruz. Ama yerelde teşkilatlar birbiriyle bir çalışma yapabilirler. İzmir’i, Eskişehir’i istediğim konuşuluyor. Ben ne Sayın Kılıçdaroğlu’yla ne de bir başka liderle en küçücük bir konuşma yapmadım. İttifak işi Türkiye’yi gerçekten uçuruma götürüyor. Çağrıda bulundum. Bazı yerlerde bazı anlaşmalar yerelde olabilir. Onları henüz konuşmuş değiliz. 

İSTANBUL VE ANKARA

(İstanbul ve Ankara’da iki başkanın karşısına İYİ Parti aday çıkaracak mı?) Bu iki arkadaşımızın karşısına aday çıkarılacak, çıkarılmayacak konusu günü geldiğinde bakılır; amma velakin çıkarıldığı takdirde de bizim aday gösterdiğimiz proje üzerinden konuşacak. Yani biz ‘Bunlar ocudur, şucudur, bucudur’ demiyoruz. Demeyeceğiz.

(Altılı Masa ittifakı) Sürekli olarak HDP bu seçimde beyanat verdi. Arkadaşlarımıza ‘En çok ne yaşadınız?’ diye sordum. Köylere, ilçelere gittiklerinde elini uzatmışlar, ‘Teröristin elini sıkmam’ demişler. Bunu biz yenemedik. AK Parti’den kopup bize oy verip destekleyebilecek seçmen bu teröristlik hikâyesinden dolayı vazgeçti.

ALTILI MASA’YA DÖNÜŞ

(Partinizden masaya tekrar oturmanızı istediler mi?) Kimisi biliyorsunuz HDP’yle yan yana geliyoruz diyerek ayrılıyor bizim partiden, kimisi başka bir nedenle ayrılıyor. Ama ilginçtir, Tolga Akalın, Rıdvan Uz, Bilge Yılmaz, Ümit Dikbayır baktı bana doğru. Aslında karşıydılar o masaya oturmama. Kabul edenler, etmeyenler diye oyladım. Yavuz Ağıralioğlu da ‘evet’ dedi buna. Partim karar aldı, ben gittim.

İTTİFAK DEĞİL İŞBİRLİĞİ

(Yerel düzeyde işbirlikleri olabilir mi?) Şimdi Cumhur İttifakı etle tırnak gibi. Onlar böyle mezara kadar böyle bir değişik iş. Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı genel seçim için 50 artı 1 sebebiyle geçerli. Yerel seçimlerde böyle bir durum yok. Bir oy tamamlama haline dönüyor. Dolayısıyla da bu bir ittifak olmuyor. Bu bir işbirliği. Orada bir sorun yok. Ama bir şey zorlanıyor farkında değil kimse. Altı kişi rap rap rap rap gideceğiz, Türkiye’yi paylaşacağız. Böyle bir durum yok diyorum. Yine şehirlerde işbirliği tabii ki yapılabilir.”

BAKALIM BAHÇELİ NE DİYECEK

“(Devlet Bahçeli’nin ‘komşu olalım’ çağrısı) Bugün de benim çağrım oldu şimdi Sayın Bahçeli’ye. Yalnız girmek üzere. Bakalım ne diyecek? Umarım Semih Yalçın küfretmez.”

İSTANBUL FATURASI: ÇIKARSA ÇIKSIN

“(İstanbul kaybedilirse faturası size çıkartılabilir) Çıkarsa çıksın. Bakın azıcık düşünecek herkes. Hepimiz insanız. Siyaset insan odaklı bir iştir. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek, ‘15 milletvekilinin gidip istenmesinden pişmanım’ dedim. Bunun CHP veya Sayın Kılıçdaroğlu’yla alakası yok. Hukuksuzlukla biz mücadele etmeliydik. Etmedik. Sayın Kılıçdaroğlu’na defalarca teşekkür ettim, ediyorum. Bu CHP’yi ilgilendiren bir durum değil. Konu biziz. Çok ustaca çarptırıldı. İYİ Parti olmasaydı, AK Parti kaç milletvekiliyle girecekti Meclis’e? Bizim aldığımız oy CHP’den mi? Hayır.”

ÖZDAĞ’LA PROTOKOL: 2 ERKEĞİN BİRBİRİNE EMANETİ

“(Kılıçdaroğlu Özdağ gizli protokolünden haberdar mıydınız?) Hayır gerçekten haberim yoktu. O İçişleri Bakanlığı, şunlar, bunlar bilgimiz yok. Burada ilginç olanı şu: Kemal Bey’le Ümit Bey bir protokol imzalıyor. O televizyonda ‘İki kişinin namusuna emanet’ diyor.Bu iki erkeğin birbirine emanet ettiği bir durum. Onların arasında.”

İMAMOĞLU DAVASI

“(Ekrem İmamoğlu’nun davasında mahkeme heyetinin değiştirilmesi) HSK’nın Ekrem Bey’le ilgili ön kapatmaya yönelik her türlü tasarrufunun demokrasi, hak, hukuk ve adalet açısından karşısında olurum. Ekrem Bey’in an itibarıyla elbette ita amiri Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Ama Millet İttifakı’nın da belediye başkanıdır. Bu arada İstanbul’da iki genel müdürümüz var. Biri Ağaç A.Ş., diğeri de Güvenlik A.Ş.’nin genel müdürü.”