AK Partili Yıldız'dan Ceritoğlu'na Yanıt: 'Vergi Borçlarında Başarısızlık Yok

Haber / Hüsne SALI 




AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Grup Başkanı Vekili Hakan Yıldız, Selçuk Belediyesi'nin borçlarına karşılık SGK'ya yer verilmediğini ve çözüm arayışlarının yetersiz olduğunu belirterek, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyenin 2019 yılında devralındığında yüksek borçlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Sengel, 31 Mart 2019 tarihinde mazbatasını imzaladıktan sonra Selçuk Belediyesi'nin 7 milyon 837 bin dolarlık vergi ve SGK borcu olduğunu belirtti. Başkan, bu borcun 30 Eylül 2024 itibarıyla 4 milyon 104 bin liraya düştüğünü, bu borcun sadece belediyenin kendisine ait olmadığını, işletme ve bütçe işlerindeki şirketlere ait olduğunu vurguladı.




AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, bu açıklamalara yanıt vererek, Güngören Belediyesi'ne ait cami yerlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından almadığını belirtti. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne gidildiğinde Selçuk Belediyesi’nin kendilerine bir yer sunup sunmadığı soruldu “Selçuk Belediyesi bize bir yer sunmadı” dedi. Selçuk Belediyesinde mali işlere bakan Zafer Türker’i aradıklarını fakat ulaşamadıklarını, özel kalem Müdürüne de 4 kez il müdürlüğünden not bıraktıklarını belirtti. Ayrıca Yıldız, İzmir Bayraklı, Çiğli, Karşıyaka, Bergama belediye başkanlarıyla birlikte bir yol bulmayı umduklarını söyledi.


Hakan Yıldız, “İlçe başkanımız orada. Çünkü ilçe başkanımızla birlikte bu dönem Sayın Murat Kuruma gittiler, Bir önceki dönem Sayın Binali Yıldırım Bey’e de gittiler, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığına da gittiler. İstenildiği zaman ilçe başkanımızla belediye başkanımız bu tür ziyaretler yapıyorlar. Bir başarısızlık göremiyorum. Toplantıdan sonra ilçe başkanından da rica ediyorum, Başkana ulaşırlarsa ve arzu ederlerse görüşmekten onur duyarım.” Açıklamasını yaptı. Ayrıca Güngören'deki meclis kararının içeriğinde diğer ilçe belediyeleri ile cami yerleri hakkında oy birliği ile karar alındığını söyledi. 


Yıldız, SGK Kurumu içerisinde bugüne kadar böyle bir borca karşılık bir yer alınmadığını sadece taleplerin olduğunu ve taleplerinde değerlendirmesini kurumların yapabileceğini söyledi. 


Narlıdere ve Karşıyaka'nın da benzer taleplerde bulunduğunu, taleplerinin ise hazineye kabul edildiğini hatırlattı. 


Yıldız, “Vergi borçları ile ilgili 2008-2019 yılları içerisinde birçok Cumhuriyet Halk Partili, AK Partili belediyeler ’in tekrar altını çizerek söylüyorum vergi borçları noktasında alınan kararları var. 2022 ve 2023 yılları ağırlıklı olmak üzere, 100 küsur Milyon borçları var. Kendileri de ifade ettiler. Bunların dönemleri 2023 yılına çoğunlukla denk geliyor. Büyükşehir olmazsa, Konak olsun dediler.” Açıklamasında bulundu.

hakanyıldız akparti akpartiizmiril selçukbelediyesi izbb