Ak Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e sert çıkış: CHP İzmir'de yaşamı çileye dönüştürdü!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in su sorunlarına değinerek yetersiz ve plansız çalışmalar ile altyapı inşa edilememesini eleştirdi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP belediyeciliğini eleştirerek mevcut altyapı sorunlarına dikkat çekti. 

"İzmirliler her ay kullanmadıkları suyun parasını ödüyor"

Saygılı, "İzmir’imizin barajları tehlike alarmı veriyor. Barajlarımızın doluluk oranı ne yazık ki %30" diyerek durumu özetledi. CHP belediyeciliğinin sağlıksız, yetersiz ve plansız altyapı sorunları nedeniyle mevcut su varlığının korunamadığını belirtti. "CHP belediyeciliği on yıllardan bu yana, yağmur suyunu barajlara aktararak orada toplayıp koruyacak bir altyapı inşa edemedi. Bugün, musluklarımıza ulaşan suyun yaklaşık %45’i niteliksiz altyapı yüzünden yok oluyor ve bu kayıp-kaçak bedeli yine İzmirli hemşehrilerimizin faturalarına yansıyor. İzmirliler her ay kullanmadıkları suyun parasını ödüyor" dedi.

Elektrik akımına kapılma tehlikesi

Yağmur sularının yönetimi konusuna da değinen Saygılı, yağışların ardından elektrik akımına kapılan vatandaşların yaşadığı tehlikeye dikkat çekti. "Bir diğer büyük tehlike arz eden konu ise yağmasını çok istediğimiz yağmurlar. Hem yağmasını istiyoruz hem de geçtiğimiz günlerde yağmur sonrası elektrik akımına kapılan vatandaşlarımızın akıbetine benzer hadiseler yaşanmasından çok korkuyoruz" şeklinde konuştu. Saygılı, CHP belediyeciliğinin İzmir’de yaşamayı adeta bir çileye, riske ve endişeye dönüştürdüğünü ifade etti.

 

 

Büyükşehir'e çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Saygılı, "Bir an önce yağmur atık sularını tahliye eden hatlarınızı mazgallardan başlayarak denetleyin. Gerekli yenileme ve düzenlemeleri yapın. İzmir’in tek bir olumsuzluk yaşamaya, tek bir vatandaşımızın canının yanmasına artık sabrı yoktur" dedi. Saygılı, olası bir menfi durumun yerel idare yönüyle en büyük müsebbibinin İzmir’i hizmetsizlik ve ihmalkarlığa teslim eden, ilgili kurumlarla gerekli koordinasyonları sağlamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtti. (KAYNAK / SON MÜHÜR)